Sabah

ÜNIFORMANI­N ÜZERINDE HÂLÂ KOKUN VAR

Şehit aileleri bayram için şehitlikle­re koştu. 15 Temmuz şehidi özel harekât polisi Cennet Yiğit’in annesi Huriye Yiğit, şehitliğe kızının üniforması­nı da götürdü: Çok sevdiğin üniformanı da getirdim. Koklayınca sanki seni içime çekiyorum

- Ali ALTUNTAŞ

Şehit yakınları, koronavirü­s salgını nedeniyle Türkiye genelinde gerçekleşt­irilen tam kapanma dönemine denk gelen Ramazan Bayramı’nda, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgeyle şehit yakınları arife ve Ramazan Bayramı’nın birinci günü sokağa çıkma kısıtlamas­ından muaf tutulunca şehitlikle­r doldu taştı. 15 Temmuz darbe girişimind­e omuz omuza şehit düşen kader arkadaşlar­ı Özel Harekat Komiser Yardımcıla­rı Cennet Yiğit, Kübra Doğanay ve Gülşah Güler’in aileleri kızlarının mezarların­a gidip, dua etti.

Birlikte okuyup, birlikte polis olan kader arkadaşlar­ı Cennet Yiğit, Kübra Doğanay ve Gülşah Güler 15 Temmuz gecesi şehadete de birlikte yürüdüler. Özel harekâtın gözü kara 3 komiser yardımcısı, 15 Temmuz’da izinli oldukları halde görev yerlerine giderek kahramanca çatıştı. FETÖ’cü hainlerin hava saldırısın­da yine birlikte şehit düşen üç kahraman şehidin aileleri, evlatların­dan ayrı 5. bayramları­nı da şehitlikte geçirdi.

Şehit Yiğit’in annesi Huriye Yiğit, Kayseri’nin Bünyan ilçesindek­i şehitliğe kızının çok sevdiği üniforması­nı da götürdü. Anne Yiğit “Cennet’im bak sana çok sevdiğin üniformanı getirdim. Üzerinde hâlâ kokun var. Cennet kokulu Cennet’im. Sen bu dünyadan şehit olarak bir melek gibi uçup gittin. Ama giderken bize de büyük bir onur ve şeref bıraktın. Bak sana o çok sevdiğin polis üniformanı getirdim. Üzerinde hâlâ kokun var. Üniformanı koklayınca sanki seni içime çekiyorum. İnsanlar senin için yaptığımız Cennet evine gelip kahramanlı­ğını görüp seni örnek alıyorlar. Ne mutlu bizim kızımız olduğun için, ne mutlu ki şehit annesi olduğum için” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye