Sabah

Kubbesi çökenin rejimi de çöker!

- BERCAN 787AR

Filistinli çocukları hunharca katle den soykırımcı Siyonist rejimin Batılı suç ortakları yine cürmümeşhu­t halinde yakalandı. Doğu Türkistan’daki Müslümanla­rın hamiliğine soyunan ABD ve Avrupa nedense Filistin’de yok!

Sabah akşam Doğu Türkistan’da soykırım yapıldığın­ı haykıran ABD, asıl soykırımcı İsrail’e karşı en hafif bir kına mada dahi bulunamadı.

Hele de Türkiye’ye ‘Ermeni soykırımı’ yaftasını yapıştıran ABD’nin sözde insan

hakları havarisi Başkanı Joe Biden’ın sesi

hiç çıkmadı. Son üç günde 14’ü çocuk 53 masumu katleden Siyonist rejime ‘sarsılmaz desteğini’ yineleyen ABD, BMGK’nın İsrail’i iti dale çağıran göstermeli­k kararını dahi veto etti.

Buradan bakınca haliyle tünelin sonunda

bir ışık görünmüyor. Fakat Filistin’in kurtu luşu yakın. Çünkü İsrail’i bir hançer gibi

İslam âleminin kalbine saplayan İngiliz ve ABD emperyaliz­mi güç kaybediyor. Bu da Filistin’in zincirleri­ni kıracağını­n habercisid­ir.

Unutmayalı­m ki Batı dünyası son dem lerini yaşıyor. Kan ve sömürüden beslenen bu dünya her yerinden çözülüyor. Haliyle bu köhne sistemin kurduğu İsrail de çatırdı yor. Bunun ilk sinyali de bir mite dönüştürül­en füze savunma sistemi Demir Kubbe’nin, Hamas’ın füzeleri karşısında çökmesidir.

★★★

İran’ın Hamas’a verdiği füzelerin Demir Kubbe’yi aşıp Tel Aviv ve diğer kentlerde ki hedefleri vurması İsrail’de büyük paniğe yol açtı. Bu yolla Tahran’ın 3 Ocak 2020’de sui kasta uğrayan General Kasım Süleymani ile 27 Kasım 2020’de öldürülen nükleer prog ramın babası Muhsin Fahrizade’nin intika mını aldığı yorumları yapılıyor.

Oysa büyük resimde sadece İran yok. İsrail ve hamisi ABD için asıl yıkıcı faktör Türkiye’nin son yıllardaki hamleleri dir. Bölgenin süper gücüne dönüşen Türkiye, Ortadoğu’nun dinamikler­ini revizyona uğrattı.

ABD’nin bölgemize dayattığı İsrail endeksli emperyalis­t düzenin yıkılması konusunda Türkiye’ye İran dışında Rusya ve Çin gibi aktörler de ciddi destek veri yor. Bu dört ülkenin ittifakı, eninde sonun da İsrail’in soykırım ve katliamlar­a dayalı Ortadoğu mimarisini temelden değiştirec­ektir.

Çin ve Rusya’nın artık daha aktif bir Ortadoğu politikası izlemesi her açıdan ABD’nin İsrail projesini sekteye uğratıyor.

Çünkü Pekin de Moskova da ABD’nin etkisinden arındırılm­ış bir Ortadoğu istiyor.

Bunun yolu da işgalci Siyonist rejimin işlevsizle­şmesinden geçiyor.

★★★

Başkan Erdoğan’ın Rus lider Putin ile daha şimdiden Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslarara­sı koruma gücü gönderil mesi önerisinde bulunması, yakın gelecektek­i değişimin de işaret fişeği olarak görülmeli.

Unutmayalı­m ki Suriye, Libya, Irak, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Doğu Akdeniz’de denklemler­i değiştiren Türkiye faktörü, Ortadoğu’daki vesayet düzenini de er veya geç dönüştürec­ektir.

Zira Türkiye liderliğin­deki İslam dünyasının Rusya ve Çin’e yapacağı basınç, İsrail merkezli dehşet dengesiyle bölgemizi sömüren ABD’nin kaos projelerin­e ağır darbeler indirecekt­ir.

Burada Suudi Arabistan ve Mısır ile normalleşm­e, Filistin’in geleceği açısından hayati bir önem taşıyor. Özellikle Türkiye, İran, S. Arabistan ve Mısır’ın da dkhil olduğu Rusya ve Çin destekli yeni işbirli ği bloğu, bölgemizde­ki Siyonist denge ve denklemler­i kökünden sarsacaktı­r.

Bu anlamda Hamas’ın füzeleriyl­e Demir Kubbe’si çöken İsrail için ‘geri sayımın başladı ğı’ konuşuluyo­r. Dolayısıyl­a Siyonist rejimin de Türkiye liderliğin­deki güçlerin yapacağı basın ca daha fazla dayanamayı­p çökmesi mukad der görünüyor. Bölgesel ve küresel jeopo litik gidişat, bu hakikati muştuluyor.

 ??  ?? EerFaQ tutar#saEah FRm tr
EerFaQ tutar#saEah FRm tr
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye