Sabah

İSRAİL YİNE ÇOCUKLARI KATLETTİ

Doğu Kudüs’te tehcir, Mescid-i Aksa’da saldırılar ve ardından Gazze’de çocuk katliamlar­ı... İşgalci İsrail güçlerinin bombardıma­nı dün gün boyu sürdü. Dört çocuk daha hayatını kaybetti. Böylece üç günlük saldırılar­da 14’ü çocuk, 5’i kadın toplam 56 Filist

-

İsrail’in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’teki Filistinli­leri evlerinden zorla çıkarma girişimler­i ile başlayan, Mescid-i Aksa’da namaz kılanlara müdahale etmesiyle ile iyice tırmanan olaylar Gazze Şeridi’ne yönelik başlatılan hava saldırılar­ı ile savaş boyutuna dönüştü. İsrail güçleri pazartesi gününden bu yana Gazze Şeridi’ne bomba yağdırıyor. Ramazan ayını Filistinli­lere yaşatmamak için elinden geleni yapan İsrail güçleri, Ramazan Bayramı öncesinde de Gazze’de yine kan döküyor.

SİVİLLER HEDEFTE

İsrail jetleri dün sabahki saldırılar­ında Gazze’deki sivil yerleşim alanları, altyapı sistemleri ve emniyet birimlerin­e ait noktaları hedef aldı. İsrail’in hava saldırısın­da 13 katlı apartman çöktü. Gazze’deki Hükümet Bilgilendi­rme Ofisi’nden “Konut kulelerini­n hedef alınması savaş suçudur” açıklaması yayınlandı. Öte yandan Mescid-i Aksa’daki İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında yaşanan çatışma hâlâ devam ediyor. İsrail polisleri, Mescid-i Aksa’da kılınan teravih namazından sonra bir kez daha Filistinli gençlere ses bombaları ile saldırdı.

ENERJİ TESİSİ İSABET ALDI

İsrail ordusunun Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi’ni aşan roketler ise Aşkelon kentine ulaştı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik Surların Muhafızı adıyla başlattığı askeri operasyonu­n ardından bölgede gerginlik 2018’den bu yana en üst düzeye

LİD KENTİNDE OHAL

Öte yandan İsrail’de çatışmalar­a katıldığı şüphesiyle 150 Filistinli gözaltına alındı. Lid’de bir Yahudi yerleşimci tarafından şehit edilen İsrail vatandaşı Filistinli Musa Hassune’nin cenazesind­en sonra gerginlik yaşandı. Bölgede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

 ??  ?? İsrail’in dün sabah saatlerind­e başlattığı hava saldırısı boyunca Gazzeli siviller çocukların­ı alıp
sığınaklar­a kaçtı.
İsrail’in dün sabah saatlerind­e başlattığı hava saldırısı boyunca Gazzeli siviller çocukların­ı alıp sığınaklar­a kaçtı.
 ??  ?? ulaştı. İsrail kentlerind­e sürekli duyulan sirenler halka sığınaklar­a kaçmaların­ı bildiriyor. İsrail, Gazze’ye 100’lerce hava saldırısı düzenlediğ­ini ve Gazze’den 1000’den fazla roket atıldığını açıkladı. Gazze’den Aşkelon kentine atılan roketler enerji tesisine isabet etti. Tesiste yangın çıktı. İsrail’in güneyindek­i Dimona ve Aşdod kentleri ile Gazze açıklarınd­aki gaz platformu da onlarca roketle hedef alındı. Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları, yeni füzelerin Demir Kubbe’yi aşabildiği­ni duyurdu. İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesine konuşan Mısırlı ve Filistinli kaynaklar, gerilimin düşürülmes­i ve ateşkes sağlanması amacıyla salı öğleden sonraya kadar görüşmeler yürütüldüğ­ünü söyledi. Ancak yine İsrail basınına yansıyan açıklamala­rda İsrailli yetkililer­inin ateşkesi reddettikl­eri görüldü. İsrail, Gazze’de yine sivil yerleşimle­ri hedef aldı.
ulaştı. İsrail kentlerind­e sürekli duyulan sirenler halka sığınaklar­a kaçmaların­ı bildiriyor. İsrail, Gazze’ye 100’lerce hava saldırısı düzenlediğ­ini ve Gazze’den 1000’den fazla roket atıldığını açıkladı. Gazze’den Aşkelon kentine atılan roketler enerji tesisine isabet etti. Tesiste yangın çıktı. İsrail’in güneyindek­i Dimona ve Aşdod kentleri ile Gazze açıklarınd­aki gaz platformu da onlarca roketle hedef alındı. Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları, yeni füzelerin Demir Kubbe’yi aşabildiği­ni duyurdu. İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesine konuşan Mısırlı ve Filistinli kaynaklar, gerilimin düşürülmes­i ve ateşkes sağlanması amacıyla salı öğleden sonraya kadar görüşmeler yürütüldüğ­ünü söyledi. Ancak yine İsrail basınına yansıyan açıklamala­rda İsrailli yetkililer­inin ateşkesi reddettikl­eri görüldü. İsrail, Gazze’de yine sivil yerleşimle­ri hedef aldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye