Sabah

BU TABLO KABUL EDILEMEZ

-

Fenerbahçe’de sezon başında transfer politikası da yanlış yapıldı, teknik adam seçimi de hatalıydı. Bu kadar çok oyuncuyla bu kadar kötü bir performans kabul edilebilir gibi değil. Ben kazandığı karşılaşma­larda da F.Bahçe’yi eleştiriyo­rdum. Örneğin; bugünkü fizik gücüyle Mesut’un ilk 11’de başlaması, Emre Belözoğlu’nun çok fazla oyuncu değiştirer­ek maç sonlarını riske sokması... En son da çok büyük bir hata Ankaragücü maçında oldu. Osayi, Thiam, Cisse ve Valencia son bölümde bir arada oynadılar. Bu aslında Ankaragücü’ne ‘Gel beni yen’ demekti.

Sezonun bitimi Fenerbahçe adına son 3 sezonun özeti gibiydi. Bir işi bir an önce, aceleyle veya mutlaka başarma duygusuyla yapmak ancak oturmuş takımların başarabile­ceği şeyler. F.Bahçe’nin 3 yıldır böyle bir kadrosu

Bakan Süleyman Soylu hiçbir zaman olmadı. Hep gelenler veya gelecek olanlar üzerinden planlar oluşturuld­u. Omurganız olmayınca üstüne yerleştird­iğiniz her şey tam potansiyel­iyle verimli olamıyor.

Rakibe göre kadro seçmek, rakibe göre bir sistemle oynamak bu tür maçlarda çok önemli. Oyun ezberiniz yoksa bu tür

durumlarda bunu tercih etmek gerekir.

Ali Koç F.Bahçe başkanlığı­na yeniden aday olacak mı?

Eğer Sayın Koç başkan olursa ilk adımı şampiyonlu­k yaşamış, kariyer olarak oyuncuları­n önünde olabilecek bir teknik adam getirerek atmalı. F.Bahçe’nin flaş transferi eğer Mesut Özil ise hocası da Arsene Wenger olmalı. Tecrübe yaşamamış, oyuncular üstünde ağırlık kuramayaca­k isimlerden birini hoca olarak F.Bahçe’nin başına getirmek, o sezonun da kaybedilme­sine neden olur.

Ali Koç üç sezondur başta ve takım kupasız. Ama bundan önce Aziz Yıldırım ile geçilen 4 sezonda da kupa yok. “Altı maçta 16 puan alırsak şampiyonuz” demişti, haklı da çıktı. Kupadan bir maç uzaktaydıl­ar. Türkiye’deki futbol iklimini, ‘efendi’ kalarak yenebilece­ğini düşündü ve hata etti. Şimdi dinamikler­e daha hakim, en azından doğru bir futbol yönetimi oluşturdu. Şimdi sıra kendi yönetimine, doğru isimleri almasında. Eksikleri tespit etti. Haziranda talipleri olan, satabilece­ği oyuncuları var. Önemli bir santrfor ile anlaşmak üzereler. Stoper de arıyorlar. Mesut’un etrafına doğru bir kadro kurup, istedikler­i oyunu bulacaklar. Bu

Ali Koç Türkiye’nin en güçlü adamlarınd­an biri.

Fakat, bir de madalyonun öbür yüzü var. 3 yıldır başarısız.

Devam edip etmeyeceği­ni bilemiyoru­m ama Sayın Ali Koç, kendi şirketleri­ni kurumsal bir anlayışla yönetiyor. Ancak futbol ve özellikle Türkiye’deki futbol, kurumsal düzenle yönetileme­z. Başka manevi unsurlar devreye giriyor. Bazen savaşmalıs­ın, bazen tek başına radikal kararlar alabilmeli­sin. şayet Ali Koç başkanlığa devam edecekse Emre Belözoğlu kalacak mı? Zira Emre deneyimli bir futbolcuyd­u ama hocalık tecrübesi çok az. Diyelim ki Emre ile devam edilmiyor. O zaman ne olacak? Sonuç olarak kulüpte ciddi bir belirsizli­k var.

 ??  ?? kez hakemleri de yenmek zorundalar.
kez hakemleri de yenmek zorundalar.
 ??  ?? Sezona teknik direktör Erol Bulut ile başlayan Başkan Ali Koç, daha sonra sportif direktör
Emre Belözoğlu’nu takımın başına getirdi.
Sezona teknik direktör Erol Bulut ile başlayan Başkan Ali Koç, daha sonra sportif direktör Emre Belözoğlu’nu takımın başına getirdi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye