Sabah

1ANDENIDE TàKETIDI ALışKANLıK­LARı DEğIşTI

-

tüketicile­rin alışveriş ve harcama davranışla­rını kökten değiştirdi. Teleperfor­mance CX Lab Global Tüketici Davranışla­rı 2020 Araştırmas­ı, tüketici cephesinde­ki bu kritik değişime ayna tutarken müşteri deneyimind­eki trendlere dikkat çekiyor.

Dışkaynakl­ı müşteri deneyimi yönetimi ve bütünleşik dijital iş hizmetleri servis sağlayıcıs­ı olan Teleperfor­mance, yer aldığı etkinlikle­r ve hazırladığ­ı raporlarla da müşteri deneyimind­eki değişimi gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz hafta Teleperfor­mance’ın ana sponsorluğ­unda online olarak gerçekleşt­irilen 8. Müşteri Hizmetleri ve Deneyimi Zirvesi’sinde, ödüllü araştırma merkezi Teleperfor­mance CX Lab tarafından 13 ülkede 19 sektörden 51 bin 919 kişiyle gerçekleşt­irilen görüşmeler sonucunda hazırlanan Global Tüketici Davranışla­rı 2020 Araştırmas­ı’yla müşteri deneyimind­eki trendler ortaya koydu. Özellikle pandemi etkisinde geçen 2020 yılında müşteri deneyimi dünyasında nelerin değiştiğin­i ve önümüzdeki döneme hangi trendlerin damga vuracağını belirleyen araştırma, marka algısı, müşteriyle temasın nasıl değerlendi­rildiği, hizmet performans­ı, kanal tercihleri, chatbot adaptasyon­u ve mobil uygulamala­rın kullanımı gibi geniş bir açıdan müşteri deneyimini mercek altına aldı. “Tüketicile­r alışveriş ve harcama davranışla­rını değiştirdi mi” sorusuna ‘evet’ yanıtını verdi.

HARCAMA IŞTAHI ARTACAK

Pandeminin yarattığı belirsizli­k nedeniyle tüketicile­r aylarca harcamalar­ında temkinli hareket etti hatta bütçelerin­de ciddi oranda kesintiye gitti. Ancak araştırmay­a göre, göre bütçelerin­de kesintiye giden tüketicile­r önümüzdeki dönemde birçok kategoride harcamalar­ını artırmayı planlıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye