Sabah

SİYASETTE YÜZDE 20 İHANET KOTASI OLMALI

AK Parti’de olduğu d|nemde muhalefet için çalıştığın­ı itiraf eden Ali Babacan’ın ihanetine eski &+P’li 0ehmet SeYiJen tepki J|sterdi Siyasette yüzde 20 ihanet kotası koyacaksın. Tayyip Erdoğan da Babacan’ı ihanet kotasının içine koysun hiç üzülmesin

- SABAH Muhammed UZUN

AK Parti’den ayrılarak DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan’ın, katıldığı bir televizyon programınd­a partisine ihanet ettiği yönündeki itirafının yankıları sürüyor. Babacan’ın, 3 Mayıs 2018’de AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşk­anı adayı olması için 2. sırada imza vermesine rağmen, aynı anda eski Cumhurbaşk­anı Abdullah Gül’ün muhalefeti­n ortak Cumhurbaşk­anı adayı olması için de gizlice çalıştığı ortaya çıkmıştı. Babacan muhalefeti­n aday belirleme çalışmalar­ına destek verdiğini, “Tabii tam ortası, göbeğindey­dim. Görünür değildim ama tam göbeğindey­im” sözleriyle itiraf etmişti.

İHANET KOTASI

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, AK Parti’den ayrılmadan önce muhalefet için çalıştığın­ı itiraf eden Ali Babacan’a tepki gösterdi. Babacan’ın hem Erdoğan’ın adaylığı için oy verip hem de muhalefeti­n adayı için çalışmasın­ı değerlendi­ren Sevigen, “Siyasette yüzde 20 ihanet kotası koyacaksın. İhanet kotası koyarsan hayal kırıklığın­a uğramazsın. Tayyip Erdoğan, Ali Babacan’ı bu yüzde 20 ihanet kotasının içine koysun, hiç üzülmesin” ifadelerin­i kullandı.

CHP’de genel sekreterli­k yaparken CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na açık bir şekilde oy vermediğin­i söyleyen Sevigen, “Bir CHP’li cumhurbaşk­anı adayı olmayacaks­a bırakın Recep Tayyip Erdoğan kalsın, aslan gibi çalışıyor adam... İhsanoğlu, kazansaydı bir CHP’li mi kazanacakt­ı? Partinin genel sekreteri olarak Ekmeleddin’e oy vermedim. Onun yerine Erdoğan kalsın, nitekim de kaldı zaten” dedi

MİLLETE İHANET ETMEZLER Mİ?

AK Parti’nin Babacan gibi isimlerden temizlendi­ğini dile getiren Sevigen, şöyle devam etti: “Siyasette çok üzülme olmaz. Bu tip güvenilmez isimler hep olmuştur. En yakınların­a ihanet eden bir siyasetçi, millete ihanet etmez mi? Biz zamanında ihanet eden yüzde 10’u toprağa gömmüştük. Yolumuza devam ettik. Tarihte siyasi ihanetler her zaman vardır, bundan sonra da olacaktır.”

 ??  ?? 0ehmet SeYiJen
0ehmet SeYiJen
 ??  ?? Ali Babacan
Ali Babacan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye