Sabah

Türk Telekom’da işe alımlar dijitalleş­ti

- Hazal ATEŞ

Piyasası Kurulu proje finansman fonuna ilişkin düzenlemel­eri haziranda yaşama geçiriyor. Artık kamu hizmeti niteliğind­eki altyapı, ulaşım, enerji, haberleşme, sağlık projeleri sermaye piyasa yoluyla finansa edilirken, bu yatırımlar­a vatandaşla­r da katılabile­cek. Bu büyük projeler menkul kıymetleşt­irilerek finansman sağlanacak. Proje Finansman Fonu sermaye piyasaları­na da lig atlatacak.

FON KURULU OLUŞTURULU­YOR

Telekom, yetenek havuzuna erişimin daha kolay ve hızlı olduğu, işe alım talebinin oluşturulm­asından işe başlamaya kadar tüm süreçlerin dijitalleş­tirildiği Santral’i hayata geçirdi. Uygulamanı­n aktif hale gelmesiyle birlikte Türk Telekom’un işe alım süreçleri tümüyle çevrim içi yürütülmey­e başlanarak uçtan uca dijital hale getirildi. Doğru alana, sanayi, teknoloji yatırımlar­ı gibi projelerin finansmanı kurulacak bir fon aracılığıy­la varlık ve hakları menkul kıymetleşt­irilerek satılıp finansman sağlanabil­ecek. SPK, idari düzenleme ile proje finansmanı­na konu olacak varlık, haklar, fonun kurucuları, faaliyet şartları, yönetimine ve projeye dayalı menkul kıymet ihracına ilişkin belirledi.

FON ADINA TESCİLLENE­CEK

Fon kurulu ve bu türden menkul kıymet alanlar arasındaki ilişkiler de SPK Kanunu ve Borçlar Kanunu hükümlerin­e göre işletilece­k. Devrinin geçerliliğ­i tapu veya sicil kaydına bağlı olan ve proje finansman fonu portföyüne alınan varlık ve haklar, tapu siciline veya ilgili sicile fon adına tescil edilecek. SPK ayrıca yılsonuna kadar şirketleri­n halka arz süreçlerin­in kolaylaştı­rılması ve teşvik edilmesi yönünde düzenlemel­er yapacak.

planına göre, yenilikçi şir ketlerin finansa erişimi için paya ve borçlanmay­a dayalı kitle fonla ması uygulaması na ilişkin düzen lemeler de eylül ayında yürürlü ğe girecek. Çevre ye duyarlı yatırım ların finansmanı amacıyla ulus lararası stan dartlarla uyumlu rehber hazırla narak yeşil tahvil ve sukuk ihraçla rı teşvik edilecek.

Kredi Garan ti Fonu da, katma

değeri yüksek üretimi ve nitelik li istihdamı uygun maliyetli krediler le destekleye­cek şekilde yeniden yapılandır­ılıyor. aday ve çalışanlar­ına pandeminin ilk günlerinde­n itibaren yaşattıkla­rı dijital süreç deneyimini daha da ileriye taşımayı hedefledik­lerini belirterek, “Çevik Dönüşüm yaklaşımım­ız kapsamında Santral’i hayata geçirdik. Yeni sürecimiz ile şimdiden 30 bine yakın öz geçmiş yetenek havuzunda toplandı” dedi.

 ??  ?? EYLEM
EYLEM
 ??  ?? doğru adayın konumlandı­rılmasının amaçlandığ­ı sistemle yetenek kazanım süreçleri tamamen çevrim içi olarak erişilebil­ir, sürdürüleb­ilir ve raporlanab­ilir Mehmet hale geldi. Türk Telekom Emre Vural İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, Türkiye’nin dijital dönüşümünü­n öncüsü olarak, Türk Telekom
doğru adayın konumlandı­rılmasının amaçlandığ­ı sistemle yetenek kazanım süreçleri tamamen çevrim içi olarak erişilebil­ir, sürdürüleb­ilir ve raporlanab­ilir Mehmet hale geldi. Türk Telekom Emre Vural İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, Türkiye’nin dijital dönüşümünü­n öncüsü olarak, Türk Telekom
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye