Sabah

ŞEHIT AILELERI şEHITLIğE KOşTU

- 6ABA+

‘HÜZÜNLÜ BIR BAYRAM’

Mardin’in Midyat ilçesinde de şehit aileleri kabir ziyaretind­e bulundu. Gölcük Mahallesi’nde bulunan Kalo Mezarlığı’nda şehit yakınları kabir ziyareti yaptı. Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristle­rce geçen yıl kalekol inşaatına düzenlenen saldırıda şehit olan Midyatlı inşaat mühendisi Mazlum Gözenoğlu’nun şehit ailesi de, oğullarını­n mezarını ziyaret etti. Şehidin 3 yaşındaki kızı Behiye Gözenoğlu da, babasının mezarının üzerindeki çiçekleri suladı. Şehit babası Hüseyin Gözenoğlu, bir bayramı daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklar­ını söyleyerek, “Şehit oğlum olmadan bayramı geçireceği­z. Tabi ki her zamanki gibi buruk ve hüzünlü bir bayram bizim için” dedi.

Maçka ilçesi Köprüyanı mahallesin­de 11 Ağustos 2017 günü bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu oğlu Eren Bülbül’ü şehit veren anne Ayşe Bülbül’ün ‘Eren’siz geçen 7. bayramda da gözyaşı dinmedi. Evinin hemen yakınındak­i mezarı başında oğluna dualar eden gözyaşı döken anne Ayşe Bülbül, Erensiz geçen 7. bayramın burukluğun­u yaşadığını söyledi. Anne Bülbül, “Bir evlatsız bayram nasıl olur? Bugün sabah namazı kalkıp mezarın başına geldim.

Belki bana bir şey der diye. Bir insanın evladının şehit olması, şehit annesi olmak güzel bir duygu. Gurur verici bir şey. Ama bir yandan da insan evladını düşünüyor. Daha 15 yaşında bir çocuk ne sırtı rahat gördü ne hayatı. Babalarınd­an sonra eve ekmek getirmek için her gün çalıştı, gayret etti, ekmek parası kazandı. Çok yokluklar çekti. Şehitliği çok istedi, Rabbim de şehitlik nasip etti. Allah yavrumun mekanını cennet eylesin” dedi. Allah’tan gelen her şeye razı oldukların­ı belirten anne Ayşe Bülbül, “Eren Ramazanlar’da hiç orucunu ve namazını geçirmezdi. Orucumuzu birlikte tutardık, babamız yoktu. Ramazan Bayramı için sabah kalkar namaza giderdi, bana da abilerini namaza kaldırmamı tembihlerd­i. O camiden gelinceye kadar ben bayram kahvaltısı için çayı demlerdim. O gelinceye kadar hayvanları yemlerdim. Son birlikte çay içer kahvaltı yapardık” diye konuştu.

 ??  ?? Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında arife günü ve Ramazan Bayramı’nın ilk gününde sokağa çıkma kısıtlamas­ından muaf tutulan şehit aileleri, şehitlikle­re akın etti. İstanbul’da Edirnekapı Şehitliği’ne gelen çok sayıda aile şehitlerin­in kabri başında Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda ikmal faaliyeti sırasında helikopter­den düşerek yaralanan ve kaldırıldı­ğı hastanede iki hafta önce şehit olan piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak’ın (25) ailesi ilk bayramında şehitlerin­i yalnız bırakmadı. Anne Latife Toprak oğlunun kabri başında dualar etti.
Şehit çavuş
Hakan
Yılmaz’ın babası Turgut
Yılmaz ise her bayramda buruk ve boynu bükük oldukların­ı, bayramlard­a şehitliğe ziyarete gelmeyi asla aksatmadık­larını ifade etti.
Yunus Emre KAVAK- Mehmet IŞ
Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında arife günü ve Ramazan Bayramı’nın ilk gününde sokağa çıkma kısıtlamas­ından muaf tutulan şehit aileleri, şehitlikle­re akın etti. İstanbul’da Edirnekapı Şehitliği’ne gelen çok sayıda aile şehitlerin­in kabri başında Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda ikmal faaliyeti sırasında helikopter­den düşerek yaralanan ve kaldırıldı­ğı hastanede iki hafta önce şehit olan piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak’ın (25) ailesi ilk bayramında şehitlerin­i yalnız bırakmadı. Anne Latife Toprak oğlunun kabri başında dualar etti. Şehit çavuş Hakan Yılmaz’ın babası Turgut Yılmaz ise her bayramda buruk ve boynu bükük oldukların­ı, bayramlard­a şehitliğe ziyarete gelmeyi asla aksatmadık­larını ifade etti. Yunus Emre KAVAK- Mehmet IŞ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye