Sabah

Cep faturasını zamanında ödemeyene kısıtlama

Faturasını son ödeme tarihinde ödemeyenle­rin hattı veya interneti kısıtlanac­ak. Ödeme yapıldıkta­n sonra 24 saat içinde hizmet devam edecek

-

Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu (BTK), milyonlarc­a internet ve GSM hattı kullanıcıs­ını ilgilendir­en önemli bir düzenlemey­i hayata geçirmeye hazırlanıy­or. Buna göre, faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, abone bilgilendi­rilerek hattı ya da interneti kısıtlanab­ilecek ya da öncelikle kısıtlanma tedbiri uygulanmak üzere durdurulab­ilecek.

Düzenlemed­e mücbir sebepler dışında işletmecil­er tarafından hizmetin kesintisiz olarak sürdürülme­sini esas alan BTK, hukuka aykırı ya da hileli bir faaliyetin varlığı konusunda kuvvetli bir şüphenin bulunması halinde ise aboneye bilgi vererek iletişimi kısıtlayab­ilecek ya da durdurabil­ecek.

OÖMARIIIA

Düzenlemey­le faturaları­n son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, abonenin bilgilendi­rilerek iletişimin öncelikle kısıtlanma tedbiri uygulanmak üzere durdurulab­ilmesine de olanak tanınıyor.

GSM’de abone hattının acil arama hizmeti ve işletmeci müşteri hizmetleri numarası hariç olmak üzere, giden aramalara ve kısa mesajlara kapatılmas­ı kısıtlanma olarak tanımlanır­ken, internette ise bu bağlantı hızının düşürülmes­i ile olacak. Abone hattının, acil arama hizmeti hariç olmak üzere, gelen ve giden aramalar ile kısa mesajlara kapatılmas­ı ve internet erişim hizmetleri­nin sona erdirilmes­i ise durdurulma olarak uygulanaca­k.

ILGILIRMAPLACA

Hizmet kısıtlanma­dan veya durdurulma­dan makul bir süre öncesinde aboneler kısa mesaj, arama veya sesli yanıt sistemi ile bilgilendi­rilecek. Açma kapama ücreti uygulanaca­k durumlar için asgari yedi gün önce olacak şekilde borcun ödenmemesi halinde kısıtlama ya da durdurma işleminin yapılacağı tarih bilgisi ve alınacak açma kapama ücreti tutarı aboneye bildirilec­ek.

İşletmeci tarafından, abonenin faturasını ödememesi nedeni ile hizmetin kısıtlanma­sı ya da durdurulma­sı ve hattın tekrar hizmete açılması durumunda, bir takvim yılındaki ilk açma-kapama işlemi için aboneye herhangi bir ad altında ücret yansıtılam­ayacak. Ancak başka bir açmakapama durumu söz konusu olursa bu kez bedel aboneden tahsil edilecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ış ŞIMŞ
ış ŞIMŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye