Sabah

Gelir idaresinde­n fırsat rehberi

İhrctımız mlr$’ı geçecek

-

İdaresi Başkanlığı milyonlarc­a vatandaşın elini rahatlatac­ak imkân ve ödeme kolaylıkla­rı başta olmak üzere yapılandır­ma fırsatları, ödeme takvimini anlatan rehberin yanı sıra broşürler hazırladı. Yapılandır­ılan borçların tamamının 30 Eylül’e kadar ödenmesi durumunda borca katsayı uygulanmay­acak. Borçlarını tecil ettiren, taksit ödemesi sürenler de yapılandır­madan yararlanab­ilecek.

PŞİÖMAVAAJ

CİLİVAMORÇLAR

Yapılandır­ılan borçların anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi, uygulanan hacizlerin kanun kapsamında yapılan ödemeler nispetinde kaldırılma­sı, geçen yıl yaşama geçen yapılandır­mayı ihlal edenler ve süren borçların yeniden yapılandır­ılması, 6183 sayılı Kanun kapsamında tecili devam eden borçların yeniden yapılandır­ılması gibi birçok kolaylıkla­r vatandaşla­rın başvurusun­a açılmış bulunuyor. Bunlardan yararlanma­k için 31 Ağustos’a kadar başvuruda bulunulmas­ı gerekiyor. İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 2021 yılının unutulmaya­n bir yıl olacağını ve yıl sonunda rekorlar kırarak ihracatın 200 milyar doları geçeceğini söyledi. 2021’in Türkiye Cumhuriyet­i’nin hiçbir zaman unutmayaca­ğı bir yıl olacağını ifade ederek, “İnşallah pandemi sonrası durmayan, devamlı yükselen, rekorlar kıran ihracatımı­z 200 milyar doları geçecek ve üzerinde bir rakama gidecek. Bunu gerçekleşt­iren ve mücadele eden tüm ihracat ailemize teşekkür ediyoruz. Burada 185’e yakın ihracatçım­ız var. Bunların ihtiyaçlar­ını karşılamak için açılan ofisimiz hayırlara vesile olsun” diye konuştu. Gülle, Kilis Valiliğini ziyaret ederek, Vali Recep Soytürk ile basına kapalı bir süre görüştü. Daha sonra Gülle, Abu Lüle Mahallesi’ndeki Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Kilis irtibat bürosunun açılışına katıldı.

İhracatta sektörlerd­e de hareketlil­ik var. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, “Yıl sonu hedefimiz olan 2 milyar dolarlık ihracat rakamına bir adım daha yaklaştık. İlk altı aylık ihracat performans­ımız, 2019 rakamların­ı yakalayaca­ğımızı, hatta geçeceğimi­zi gösteriyor” dedi. Yılın ilk yarısında yüzde 42 artışla 649 milyon dolarlık ihracata ulaşan su ürünleri sektörü ise bu yıl 1.2 milyar doların üzerine çıkmayı öngörüyor.

 ??  ??
 ??  ?? peşin ödeme avantajlar­ına ayrı ayrı yer verildi. Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarını­n tamamı, motorlu taşıtlar vergisinin aslı ve faizler, öğrenim ve katkı kredisi alacakları­nın tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zamları yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi imkânından yararlanab­iliyor. Yapılandır­ılan tutarlar peşin veya ikişer aylık dönemlerde 36 aya kadar taksitler halinde ödenebiliy­or.
peşin ödeme avantajlar­ına ayrı ayrı yer verildi. Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarını­n tamamı, motorlu taşıtlar vergisinin aslı ve faizler, öğrenim ve katkı kredisi alacakları­nın tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zamları yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi imkânından yararlanab­iliyor. Yapılandır­ılan tutarlar peşin veya ikişer aylık dönemlerde 36 aya kadar taksitler halinde ödenebiliy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye