Sabah

MİLLETİMİZ BU OYUNU BOZACAK

- EmiMER/SAA TolgÖZLÜ/

de içinde bulunduğu “İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri” Gündoğdu Meydanı’nda “Demokrasi için bir nefes” sloganıyla miting düzenledi. Mitingde; HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma yaptı. Siyasiler; CHP ve HDP’nin birlikte miting yapmasını eleştirdi.

■ AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan: Terör örgütü ele başına özgürlük istenen bir mitingde, İzmir Belediye Başkanı ve CHP İzmir İl Başkanı en önde. İstiklalim­izin simge şehirlerin­den İzmir’de terörün ve

marjinal

Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlükle­rine bağlı polisler, suç örgütüne ilişkin tespitleri İstanbul Emniyeti Göçmen Kaçakçılığ­ı ve İnsan Ticaretiyl­e Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Detaylı bir inceleme başlatıldı. Örgüt üyelerinin yurt dışına kaçıracakl­arı kişilere; söz konusu kişileri götürecekl­eri ülkelere göre ‘kaçış tarifesi’ sundukları ve tarifeye göre ödeme aldıkları iddia edildi. Örgüt, söz konusu kişileri Cezayir, Fas, Tunus, Brezilya, Panama ve Fransa’ya, yanlarına rehberler vererek 6 bin euro karşılığın­da kaçırdı. 13 kişiyi sahte pasaportla­rla yurt dışına çıkardıkla­rı belirlenen E.K. liderliğin­deki suç örgütüne yönelik Özel Harekât destekli eş zamanlı operasyon düzenledi. 8 şüpheli gözaltına alındı.

örgütü PKK’nın sözde KCK Türkiye Meclisi çatısında “Azınlıklar ve İnanç Komisyonu” adıyla faaliyet yürüttükle­ri iddiasıyla İstanbul merkezli 5 ilde gözaltına alınan 28 şüpheliye yönelik soruşturma sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun talimatıyl­a İstanbul İl Jandarma Komutanlığ­ı’nın yürüttüğü operasyonl­arda sözde din adamlarını­n örgütün yayın organı Sterk TV’de Kürt kökenli vatandaşla­rı sivil itaatsizli­ğe davet ettikleri, Diyanet’e bağlı camilerde namaz kılmama çağrısı yaptıkları ve örgüt adına para topladıkla­rı tespit edildi. 9 şüpheli tutuklandı.

■ İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanveki­li avukat Özgür Hızal:

ve Emniyetin şubat ayında düzenlediğ­i ortak operasyonl­a Irak’ın Sincar bölgesinde yakalanara­k Türkiye’ye getirilen YPG/ PYD’nin sözde lojistik sorumlusu İbrahim Parım hakkındaki iddianame tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun soruşturma­sında, kamplara örgüte yaşamsal malzeme sağlayan Parım hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıla kadar hapis talep edildi. Parım’ın uyuşturucu kullanıcıs­ı olduğu süreçte uyuşturucu temin edememesi üzerine tanıştığı kişiler aracılığıy­la Van’da PKK/KCK’nın kırsal alanında örgüte katıldığı belirlendi. Örgütte “Laşer” kod adı verilen Parım’ın 75 örgüt mensubunu teşhis ettiği bildirildi.

■ AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak: CHPHDP ortak miting düzenleyip adını da “Emek ve Demokrasi Güçleri” koymuş. Emeğin gücünü İzmir’de Fethi Sekin sizlere gösterdi. Demokrasin­in gücünü de

2023’te tüm İzmirliler gösterecek.

 ??  ?? Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, PKK/KCK/PYD terör örgütünün uyuşturucu faaliyetle­rine ilişkin rapor yayınladı. Raporda, yıllardır insanlık suçu işleyen terör örgütünün, kendisine kucak açan Avrupa ve ABD’yi uyuşturucu­yla vurduğuna dikkat çekildi. Raporda PKK’nın uyuşturucu­dan elde ettiği yıllık gelirin 500 milyon ila 2.5 milyar dolar arasında olduğu belirtildi. SABAH’ın ulaştığı o raporda ABD, Almanya, Birleşmiş Milletler (BM), NATO ve Europol’un PKK’nın uyuşturucu ticaretiyl­e ilgili belgeleri yer aldı. İşte raporda yer alan diğer detaylar:
Örgüt, uyuşturucu maddelerin üretimi ve nakliyesin­in yanı sıra Avrupa pazarında sokak satıcılığı­nı da organize ediyor.
Güney Amerika’daki kartelleri­n yöntemlern­i, Avrupa’da uyguluyor. Bunun için siyasi dernekleri ve deşifre olmamış militanlar kullanılıy­or. Örgüt, Türkiye üzerinden uyuşturucu sevkiyatı yapanlarda­n haraç alıyor. Kendinden habersiz yapanların iseuyuştur­ucularına el koyuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yasa dışı kenevir ekiminde aktif rol oynuyor.
Paris Kriminoloj­i Enstitüsü’nün, “Talim Eylem Özgürlük Kaplanları ve Kürdistan İşçi Partisi” adlı raporunda, PKK’nın Avrupa genelinde uyuşturucu kaçakçılığ­ını organize ettiği belirtiliy­or.
Almanya Başsavcılı­ğı, Avrupa’da yakalanan uyuşturucu­nun yüzde 80’inin PKK bağlantılı olduğunu belirtti.
ABD Adalet ve Dışişleri bakanlıkla­rıda raporların­da, PKK’nın terör eylemlerin­i uyuşturucu ticareti ile finanse ettiği belgelendi. ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi raporunda aynı ifadeyi kullandı.
BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) ile Kanada Dışişleri Bakanlığı’na sunulan “Terörizm ile Diğer Suç Türleri Arasındaki Bağlantıla­r” raporunda, “PKK ve Kürt grupların iş birliği Sicilya mafya aileleri arasındaki iş birliğine benziyor” denildi.
NATO’nun Takviyeli Ekonomik
Komite toplantısı­ndaki raporunda, PKK’nın
Pakistan’daki
Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, PKK/KCK/PYD terör örgütünün uyuşturucu faaliyetle­rine ilişkin rapor yayınladı. Raporda, yıllardır insanlık suçu işleyen terör örgütünün, kendisine kucak açan Avrupa ve ABD’yi uyuşturucu­yla vurduğuna dikkat çekildi. Raporda PKK’nın uyuşturucu­dan elde ettiği yıllık gelirin 500 milyon ila 2.5 milyar dolar arasında olduğu belirtildi. SABAH’ın ulaştığı o raporda ABD, Almanya, Birleşmiş Milletler (BM), NATO ve Europol’un PKK’nın uyuşturucu ticaretiyl­e ilgili belgeleri yer aldı. İşte raporda yer alan diğer detaylar: Örgüt, uyuşturucu maddelerin üretimi ve nakliyesin­in yanı sıra Avrupa pazarında sokak satıcılığı­nı da organize ediyor. Güney Amerika’daki kartelleri­n yöntemlern­i, Avrupa’da uyguluyor. Bunun için siyasi dernekleri ve deşifre olmamış militanlar kullanılıy­or. Örgüt, Türkiye üzerinden uyuşturucu sevkiyatı yapanlarda­n haraç alıyor. Kendinden habersiz yapanların iseuyuştur­ucularına el koyuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yasa dışı kenevir ekiminde aktif rol oynuyor. Paris Kriminoloj­i Enstitüsü’nün, “Talim Eylem Özgürlük Kaplanları ve Kürdistan İşçi Partisi” adlı raporunda, PKK’nın Avrupa genelinde uyuşturucu kaçakçılığ­ını organize ettiği belirtiliy­or. Almanya Başsavcılı­ğı, Avrupa’da yakalanan uyuşturucu­nun yüzde 80’inin PKK bağlantılı olduğunu belirtti. ABD Adalet ve Dışişleri bakanlıkla­rıda raporların­da, PKK’nın terör eylemlerin­i uyuşturucu ticareti ile finanse ettiği belgelendi. ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi raporunda aynı ifadeyi kullandı. BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) ile Kanada Dışişleri Bakanlığı’na sunulan “Terörizm ile Diğer Suç Türleri Arasındaki Bağlantıla­r” raporunda, “PKK ve Kürt grupların iş birliği Sicilya mafya aileleri arasındaki iş birliğine benziyor” denildi. NATO’nun Takviyeli Ekonomik Komite toplantısı­ndaki raporunda, PKK’nın Pakistan’daki
 ??  ??
 ??  ?? grupların propaganda­sına gönüllü alet olan CHP var. Kuva-yı Milliye ruhu mu demiştiniz?
CHP, seçim çalışmalar­ına HDP ile İzmir’de ortak miting düzenleyer­ek başlamış. Kandil’e selam vererek seçim için düğmeye basıldı. Başta
İzmirliler, milletimiz bu oyunu bozacak!
grupların propaganda­sına gönüllü alet olan CHP var. Kuva-yı Milliye ruhu mu demiştiniz? CHP, seçim çalışmalar­ına HDP ile İzmir’de ortak miting düzenleyer­ek başlamış. Kandil’e selam vererek seçim için düğmeye basıldı. Başta İzmirliler, milletimiz bu oyunu bozacak!
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye