Sabah

KENAN YILLIK 10 MİLYON TL’YE BEŞİKTAŞ’TA

chşk,dpıhkşışımd,Am Ajkpık”ddddüşmüd.Sdhdşı

-

finalini kaybettiği­nde 20 yaşındaydı. Brezilya, 2007’de Copa America finalinde Arjantin’i 3 golle ezmişti. 2010 Dünya Kupası ve 2011 Copa America’da finale uzaktan baktı. Brezilya’daki 201 ünya upasıöcstıso67go tbsstıvco hşMss,Mo ıhşıştım,“Am Ajtsıo”şmo. 13 Temmuz 2014 akşamı Maracana’da Almanya uzatmalard­a finali 1-0 kazanırken, Dünya Kupası’na uzaktan bakan Messi’nin fotoğrafı spor arşivlerin­e gitti.

Barcelona ile 10 lig şampiyonlu­ğu, 4 Şampiyonla­r Ligi, 7

Kral Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 2 Avrupa Süper Kupa, 3 Dünya Kulüpler Şampiyonas­ı kazanan, 8 kez gol kralı olan, 6 Altın Top alıp, 6 kez de Avrupa gol krallığına uzanan Lionel Messi, 34 yaşına gelmiş ve Barcelona ile biten kontratını yenilemede­n Brezilya’daki Copa America’nın yolunu tutmuştu. 5v6Ş tıbtt CoAmcso bbc m?Arjantin’in yükselen virüs vakaları, Kolombiya’nın da siyasi kriz nedeniyle çekildiği ve turnuvaya 10 gün kala iptali konuşulan turnuva, ezeli rakipleri Brezilya’da başladı. Neymar’lı Brezilya ile Messi’li Arjantin’in finali herkesin beklediği finaldi. Tekmelerin havalarda uçuştuğu, 41 faulün çalındığı 90 dakikanın sonunda, Arjantin 28 yıl sonra bir kupa kazanmış, Messi de milli formayla ilk kupasını kaldırmışt­ı. 7 yıl önce finalde kaybettiği Maracana’da... Brezilya tarihte ilk kez evinde Arjantin’e kaybetti, 1950’de Maracana’da kazanan Uruguay ve 2021’de Arjantin… 1960 doğumlu Maradona ikisini de göremedi. Bir okurumun bana sorduğu gibi: MssAjtmsıçMoıb vtmsmg?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye