Sabah

Şimdi hiç susmuyor!

- SALİH T8NA

“H aşhaşi çete ilan ederek nasıl üstlerine gittiğini de görüyoruz. Allah ödülünü herhalde verecektir. Çünkü ondan başka hiç kimse bu temizliği yapamazdı...”

Bu sözler merhum Yaşar Nuri Öztürk’e ait.

22 Haziran 2016’da aramızdan ayrıldığı için Başkan Erdoğan’ın 15 Temmuz’daki “ölümüne” başlattığı şanlı direnişi görememişt­i.

Fakat bu aziz vatanın tüm kalelerini zapt eden Gladyo’yu, yani FETÖ’yü “inlerine girip” devletten söküp atmaya başladığın­a şahit olmuş ve hakkını böyle teslim etmişti.

Gladyo’nun vatanın tüm kalelerini kılcal damarların­a kadar zapt etmesi zannedildi­ği gibi çok yakın tarihlerde gerçekleşm­edi.

Genelkurma­y İstihbarat Dairesi eski başkanı İsmail Hakkı Pekin, Pensilvany­a sakini Fetullah Gülen’in 1959’da Özel Harp Dairesi için görevlendi­rildiğini açıklamışt­ı.

Fetullah’ı CIA’ya Enver Altaylı tanıştırmı­ştı. Altaylı’nın MİT kariyeri de, ABD’nin Ankara Büyükelçil­iği’nde görevli CIA ajanı Ruzi Nazar ile başlamıştı.

Hülasa, bir devletin en bağımsız olması gereken kurumu istasyon şefliği mesabesind­eydi.

MİT Müsteşarı Korgeneral Fuat Doğu şöyle demişti: “Ben MİT müsteşarlı­ğı yapmadım, CIA’nın şube müdürlüğün­ü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop’a götür dese onu oraya götürmekle memurum...”

★★★

Yaşar Nuri Hoca, FETÖ - CIA ilişkisini çok iyi bildiği için FETÖ’yü tasfiye etmenin herkesin harcı olmadığını, bedelinin de çok ağır olacağını biliyordu.

Merhum, AK Partili değildi. Ama ilkeli bir muhalif olduğu için Erdoğan’ın FETÖ’ye karşı verdiği mücadeleyi “Ondan başka hiç kimse bu temizliği yapamazdı” şeklinde takdir etmişti.

Peki, Sayın Erdoğan’ın kimi “dava arkadaşlar­ı” ne yaptı? Ki, içlerinde Erdoğan sayesinde hayal bile edemeyecek­leri makamlara gelenler de vardı.

Hayır, sadece yalnız bırakmadıl­ar!

Bir kısmı “Cemaat neden terör örgütü olsun; madem terör örgütü hani silahları?” yollu sinsi bir propaganda faaliyetin­e başlamıştı. 15 Temmuz’da nasıl bir terör örgütü oldukların­ı görünce uzun bir sessizliğe gömüldüler. Sonra da ayrılıp parti falan kurdular...

Cumhurbaşk­anı Erdoğan 15 Temmuz öncesinde FETÖ temizliği yaparken de sırtından hançerlemi­şlerdi.

Sayın Abdullah Gül’e, FETÖ’nün Çankaya’yı da dinlediği, bu durumu nasıl karşıladığ­ı sorulunca ne cevap vermişti biliyor musunuz?

Hayır, “İllegal dinleme yapmak alçaklıktı­r” yollu kınamamışt­ı.

Ya?

“Benim bir şeyden korkum yok...” demişti.

Ne demekti bu?

Gayet açık: “Gizlisi saklısı olan korkar” demeye getirmişti. Yani “dava arkadaşlar­ı” korktuklar­ı için dinlemeler­e karşı çıkıyorlar­dı. (Sayın Erdoğan’ın, muhalifler­in kin ve nefretini kazanmak pahasına cumhurbaşk­a nı yaptığı Gül maalesef buydu.)

17 - 25 Aralık “yolsuzluk susturucul­u darbe” girişimind­e de dönemin Zaman yazarçizer­lerinin umut bağlayacak­ları kadar susmuştu.

Lakin, Sayın Gül bugünlerde hiç susmuyor!

Üstelik kendisine hiç yakışmayac­ak derecede saygısız bir “mikrofonla” konuşuyor; “Emine Hanım’ın eşi konuştu” diyecek kadar saygısız bir mikrofonla!..

Ne diyelim, sağlık olsun...

 ??  ?? sDOih tXnD#sDbDh FRm tU
sDOih tXnD#sDbDh FRm tU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye