Sabah

Daikin 10 yılda 11 kat büyüdü

- Mustafa KAYA Betül ALAKENT

ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail­oğlu, Küçükçekme­ce (Halkalı)Başakşehir-Arnavutköy­Havalimanı Metrosu 2

TBM’in Varış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Karaismail­oğlu “İhale işlemlerin­i tamamladığ­ımız, çok yakında temelini atacağımız 4 kilometrel­ik Altunizade - Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistem hattımızın müjdesini de tüm İstanbullu­lara burdan vermek isterim” dedi. Toplam uzunluğu 8.3 kilometre olan Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm projesinin inşaai faaliyetle­rine geçmek üzere adım attıkların­ı anlatan Karaismail­oğlu, “Böylece toplam uzunluğu 103.3 kilometrey­e ulaşan 7 projemiz tamamlandı­ğında şu an 251 kilometre olan İstanbul’un raylı sistem ağının toplam uzunluğu 2023 yılında 354.3 kilometrey­e yükselecek” diye konuştu.

% 52’SI BAKANLIKTA­N

İstanbul’un raylı sistem ağının yüzde 52’sini Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmış olacağını anlatan Karaismail­oğlu, şunları anlattı: “Şehrin altyapısıy­la sorumlu olanların sunmadığı hizmetleri de İstanbullu­lara bakanlık olarak biz sunuyoruz. Halkalı-İstanbul Havalimanı’na ulaşan hattımız 31.5 kilometre uzunluğund­a 8 istasyonda­n oluşuyor.”

Hasan gnder

Hendek’te ki fabrikaya bugüne kadar 350 milyon dolar lık yatırım yapıldığın­ı anla tan Önder, “15 milyon euro

luk yeni bir yatırımla split klima üretim hattını genişlete rek kapasite artıracağı­z. Bu yatı rım 100 milyon dolarlık ek ihracat

katkısı sağlayacak” dedi.

Daikin Türkiye olarak 10 yılda 11 kat büyüdük” dedi. Pandemide sektörün daralmasın­ın beklendiği­ni anlatan Önder, “Biz 2020’de yüzde 42 büyüyerek ciromuzu 2 milyar 836 milyon TL’ye taşıdık” diye konuştu.

AVRUPA’DA ÜÇÜNCÜ

Türkiye’nin İtalya ve İspanya’nın ardından Daikin’in Avrupa’daki üçüncü büyük ülkesi haline geldiğini aktaran Önder, “2020’de ihracatımı­zı bir önceki yıla göre yüzde 28 artırarak 200 milyon dolara çıkardık. Bu yıl hedefimiz bunu 300 milyon dolara taşımak” şeklinde konuştu.

 ??  ?? BAKAN KARAISMAIL­OğLU, HALKALı-İSTANBUL HAVALIMANı HATTıNıN TAMAMLANMA­SıYLA 20 YıLDA KARAYOLU BAKıM VE IşLETME, KAZA, ZAMAN KAZANCı, TOPRAK VE SU KIRLILIğI GIBI DışSAL FAYDA KAZANCı ILE 2 MILYAR 361 MILYON EURONUN üSTüNDE KAZANç
ELDE EDILECEğIN­I SöYLEDI.
markasını satın alarak 2011’de Türkiye iklimlendi­rme pazarına giriş yapan Japon devi Daikin, 10 yılı geride bıraktı. 2011 yılında 202 milyon TL cirosu olan şirket, 10 yıllık süreçte agresif bir büyüme stratejisi izleyerek
2.8 milyar TL’lik ciroya ulaştı. Bu yılı 4 milyar TL’lik ciroyla ile kapatmayı hedefleyen Daikin Türkiye, Avrupa’da İtalya ve İspanya’dan sonra üçüncülüğe yükseldi.
10 yıllık süreçte Japonlarda­n çok şey öğrendikle­rini anlatan Daikin CEO’su
Hasan Önder, “Onlar da Türklerle hızlı aksiyona geçmeyi öğrendi.
BAKAN KARAISMAIL­OğLU, HALKALı-İSTANBUL HAVALIMANı HATTıNıN TAMAMLANMA­SıYLA 20 YıLDA KARAYOLU BAKıM VE IşLETME, KAZA, ZAMAN KAZANCı, TOPRAK VE SU KIRLILIğI GIBI DışSAL FAYDA KAZANCı ILE 2 MILYAR 361 MILYON EURONUN üSTüNDE KAZANç ELDE EDILECEğIN­I SöYLEDI. markasını satın alarak 2011’de Türkiye iklimlendi­rme pazarına giriş yapan Japon devi Daikin, 10 yılı geride bıraktı. 2011 yılında 202 milyon TL cirosu olan şirket, 10 yıllık süreçte agresif bir büyüme stratejisi izleyerek 2.8 milyar TL’lik ciroya ulaştı. Bu yılı 4 milyar TL’lik ciroyla ile kapatmayı hedefleyen Daikin Türkiye, Avrupa’da İtalya ve İspanya’dan sonra üçüncülüğe yükseldi. 10 yıllık süreçte Japonlarda­n çok şey öğrendikle­rini anlatan Daikin CEO’su Hasan Önder, “Onlar da Türklerle hızlı aksiyona geçmeyi öğrendi.
 ??  ?? SAKARYA
SAKARYA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye