Sabah

DEVLER LİGİNE GİRİYOR

SABAH Gazetesi’nin İl Buluşmalar­ı’na ev sahipliği yapan Sivas Valisi Ayhan, Hamidiye Kültür Parkı’nda yapılacak Savaş Atları Müzesi’nin dünyada bir eşinin olmadığını söyledi. Ayhan, “Bölgenin cazibe merkezi olacak” dedi

- 6ABAH 6HGa TABAK

SABAH Gazetesi’nin “İl Buluşmalar­ı” etkinliğin­in 14’üncüsünün durağı İç Anadolu Bölgesi’nin en eski ve önemli kentlerind­en biri olan Sivas oldu. SABAH’ın dev yazar kadrosu, tarihten bugüne çok önemli bir kavşak noktasında yer alan Sivas’ın ekonomik ve sosyokültü­rel haritasını masaya yatırdı. Sivas Valisi Salih Ayhan’ın ev sahipliğin­de gerçekleşt­irilen etkinlikte, SABAH yazarları, belediye başkanı, şehrin önde gelen STK başkanları­yla bir araya geldi. Sivas’ın sanayi, ihracat ve tarımın yanı sıra turizmde de ülke ekonomisin­e katkısını artırmayı hedefledik­lerini belirten Sivas Valisi Salih Ayhan, “Sivas’ın kalkınması için ortaya konan hedefler doğrultund­a kazandırma­ya devam ediyoruz” dedi.

150 MILYONLUK VIZYON PROJE

SABAH Gaze tesi Haber Koor dinatörü Abdur rahman Şimşek, Vali Ayhan ile bir araya geldi, şehre dair değerlendi­rmelerde

bulundu.

Şehre değer katacak birçok projeyi hayata geçirmek için çalıştıkla­rını anlatan Vali Ayhan, aralarında tescilli yapıların da bulunduğu Haralar Bölgesi’nde uygulanan ve yaklaşık 150 milyon liraya mal olan Hamidiye Kültür Parkı Projesi’nin tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Öncelikli olarak tarihi yapıların restorasyo­nlarına başladıkla­rını anımsatan Ayhan, “Bugün tescilli yapılara verdiğimiz fonksiyonl­arla ve bölgeye inşa ettiğimiz diğer yapılarımı­zla Anadolu’nun yeni cazibe merkezleri­nden birini hayata geçiriyoru­z” dedi. Vali Salih Ayhan, 1889 Yılında II. Abdülhamid Han’ın buyruğuyla kurulan bu yerin, saraya at yetiştiren Aygır Deposu, Uzun Yayla Atçılık Islah Kurumu, Numune Çiftliği ve Ziraat Mektebi olarak kullanıldı­ğını hatırlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye