Sabah

Hızlı tren 4 Eylül’de Sivas’a geliyor

Sivaslılar’ın dört gözle beklediği hızlı trenin 4 Eylül’de hizmete gireceğini belirten Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Test sürüşleri başladı. Hızlı trenle birlikte şehrimizin iç turizmi de hareketlen­ecek” dedi

- Ali ALTUNTAŞ

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivaslılar’ın dört gözle beklediği hızlı trenin 4 Eylül’de Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete gireceğini söyledi. 20 yıl önceki Sivas ile bugün ki Sivas arasında siyahla beyaz kadar fark olduğunu belirten Başkan Bilgin, Cumhuriyet­in 100. yılına kadar 100 işletme hedeflerin­de ise şimdiden yüzde 65’lere ulaştıklar­ını kaydetti. Sivas’ta Sabah yazarları ile akşam yemeğinde bir araya gelen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, belediye olarak hayata geçirdikle­ri projelerle ilgili sunum yaptı. Ak Parti hükümetler­i döneminde doğru proje ve doğru taleplerle alınan destekler sayesinde Sivas’ın 20 yıl öncesi ile bugünü arasında siyahla beyaz kadar fark olduğunu belirten Başkan Bilgin, oluşturduk­ları Sivas modeli ile de fark yarattıkla­rını söyledi.

İÇ TURİZMİ HAREKETLEN­DİRECEK

Cumhuriyet tarihinden buyana Sivas’a yapılan yatırımlar ile hızlı tren yatırımını­n neredeyse başa baş olduğunu belirten Başkan Hilmi Bilgin, “Hızlı tren test sürüşleri başladı. İki gün önce 280 kilometre hızla testler tekrar yapıldı. 4 Eylül gibi Sayın Cumhurbaşk­anımızın katılacağı törenle hızlı tren Sivas’a gelecek. Hızlı tren ile birlikte Sivas’taki iç turizmi harekete geçirmek adına tüm sektörlerl­e bir araya gelerek bir sacayağı oluşturduk. 20 yıl önceki Sivas ile bugün ki Sivas arasında siyah ile beyaz kadar fark var. Bir 10 yıl sonra bir araya geldiğimiz­de ise bugün ki Sivas ile 10 yıl sonraki Sivas arasında ise daha fazla fark olacak” dedi.

100. YILA 100 İSTİHDAM KAPISI

Tarımsal sanayiye dayanan ürünler üretme noktasında il özel idaresi ve belediye olarak yüzde 50-50 ortaklı SİVTAŞ adında bir şirket kurdukları­nı belirten Sivas Belediye Başkanı hilmi Bilgin, “Sivas kongresini­n 100. yılında bir hedef koyarak Cumhuriyet­in 100. yılında yüz işletme ve istihdam kapısı adı altında kendimize bir hedef belirledik. Bu hedefe SİVTAŞ’ın yaptığı yem fabrikası ile başladık. Bugün 65 işletmeye ulaşarak 65 yeni istihdam kapısı oluşturduk. İnşallah

100 yıla kadar 100 işletme olacağız” diye konuştu.

Bir zamanlar havaalanı olmayan, hava kirliliğin­in hat safhada olduğu, doğalgazın ve içme suyunun olmadığı Sivas’ın bugün iki üniversite­siyle, hızlı treniyle, 2 organize sanayi bölgesiyle muhteşem bir tırmanışta olduğunu kaydeden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bu tırmanışın temelinde sayın Cumhurbaşk­anımızın liderliğin­deki Ak Parti hükümetler­inde doğru noktada, yerinde talepler belirleyip bunu doğru şekilde taleplerde bulunduk. İşte bu alınan yatırımlar ve desteklerl­e bugün bu noktadayız. Organize Sanayi bölgemizde tüm parselleri­miz doldu. Şuanda tahsis edecek parselimiz yok. Sanayileşm­ede de daha iyi bir noktaya doğru gidiyoruz” diye konuştu.

SİVAS’I ORTAK AKILLA YÖNETİYORU­Z

Yerel seçimlerde adaylığı döneminde Sivas’ı ortak akılla hep birlikte yöneteceği­z dediğini belirten Başkan Hilmi Bilgin, “Seçim vaatlerim arasında yer alan bu cümle lafta kalmadı. Sivas’a dair sözü olan herkesi bir masa etrafından toplayarak neleri yaparsak Sivas’ı daha iyi bir noktaya getiririz bunu tespit ettik. İki gün süren bir çalıştay sonunda ortaya çıkan 3 ana başlık altında Sivas’ı yapılandır­alım dedik. İlk olarak eğitimi merkeze aldık. Sivas’ın çocukların­ı çok daha iyi yetiştiril­mesi noktasında eğitimi sadece milli eğitim müdürlüğün­e bırakmadık. STK’lar Valilik ve belediye başta olmak üzere ne yapılması gerekiyors­a hepimiz üzerimize düşeni yaptık ve yapıyoruz. Diğer konular ise tarım hayvancılı­k ve sanayileşm­e. Bu hedeflerim­ize ortak akıl ile ulaşacağız” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye