Sabah

Sivas OSB 10 bin kişiye EKMEK KAPISI OLDU

Sivas 1. OSB, bu yıl itibarıyla 164 işyerinde 10 bin kişilik istihdam kapasitesi­ne ulaştı. Genel Müdür Emre Torun, “60 firmaya yer tahsisi yaptık. Ek 5 bin kişi istihdam edilecek” dedi

- AOL ALTUNTAŞ 6A%A+

Sivas’ta 2002 yılında 30 firmayla 850 kişiye istihdam sağlayan Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi, 2021 itibarıyla 164 işyeri ve 10 bin istihdam kapasitesi­ne ulaştı. 60 yeni firmaya yer tahsisinin yapıldığı Sivas OSB’de bu işletmeler­le birlikte ek 5 bin kişi istihdam edilecek.

GENIŞ ÜRETIM AĞI

Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Emre Torun, 1989 yılında faaliyete başlayan Sivas 1. OSB’nin. Sivas-Erzincan karayolu üzerinde 432 hektar alan üzerine kurulduğun­u söyledi. Sivas OSB’nin Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ortaklığın­da faaliyetle­rini sürdürdüğü­nü belirten Emre Torun, bölgelerin­de gıdadan elektronik ürünlere, giyimden optik malzemeler­e kadar geniş bir üretim ağı olduğunu kaydetti.

Sivas OSB’de toplam 261 firmaya 307 parsel tahsis edildiğini belirten Genel Müdür Emre Torun, “Bölgemizde 2002 yılında üretim yapan firma sayısı 30 iken çalışan kişi sayısı 850 idi. 2021 yılı Temmuz ayı itibarıyla firma sayısı 164’e çıkarken istihdam sayısı ise 10 bin kişiye ulaştı. Şuanda Sivas 1. OSB’de tekstil ve giyim eşyası, metal ürünleri, optik ve elektronik, gıda, yapı malzemeler­i gibi çok geniş yelpazede üretim yapan fabrikalar mevcut” diye konuştu.

ELEKTRIK ÜRETIYORUZ

Sivas 1. organize Sanayi Bölgesi olarak hayata geçirdikle­ri Güneş Enerji Santrali (GES) ile 166 evin elektrik ihtiyacını karşılayac­ak büyüklükte elektrik üretimi gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Emre Torun; “Güneş Enerji Santrali’ni 16 bin metre kare alan üzerine inşa ettik. Sistemde 3 bin 652 panel kullanıldı. Sistem 999 KWE gücünde ve 1 milyon 700 bin KWH yıllık üretim kapasitesi­ne sahip. 5 milyon 171 bin lira ihale bedeli ille hayata geçirilen GES’ten yılda 230 bin dolar yani 2 milyon lira gelir hedefliyor­uz” dedi.

DANIŞMANLI­K YAPACAĞIZ

Sivas OSB olarak yürüttükle­ri projeler hakkında da bilgiler veren Genel Müdür Emre Torun, İnovasyon Merkezi Projesi ile teknoloji seviyesi ve katma değeri yüksek ürünler üretecekle­rini söyledi. Bu projeyle KOBİ’lerin yönetim becerileri ve ihracat kapasitele­rinin artırılmas­ının hedeflendi­ğini belirten Emre Torun, “İnovasyon Merkezi Proje’sinde 4 birim var. Bunlar Dış Ticaret ve istihbarat Ofisi, Dönüşüm Ofisi ile Tasarım-Simülasyon ve Prototiple Atölyesi. Bu ofislerle firmalara yatırım teşvik ve hibeler konusunda destek vererek firmaların kurumsallı­ğının artırılmas­ı için danışmanlı­k yapacağız” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye