Sabah

“Seyahatler­den önce en büyük sorumluluk sigorta yaptırmak”

Bir yılı aşkın süredir devam eden COVID-19 salgını geçtiğimiz yaz tatiline büyük bir gölge düşürmüştü. Temmuz ve Ağustos aylarında iç turizmin de canlanması­yla beraber trafikte yaşanabile­cek olası kazalara dikkat edilmesi gerektiğin­i belirten Doğa Sigorta

-

Bir yılı aşkın süredir mücadele verdiğimiz COVID-19 salgını geçtiğimiz yılın yaz tatiline büyük bir gölge düşürmüştü. Havaların ısınması ile beraber insanların güzel havaların tadını çıkarmak için özellikle iç turizmin de canlanması­yla tatil yerlerine seyahat etmeye başladığı yeni süreçte, kitlesel aşılama süreci hız kazansa da pandemi etkisi hala devam ediyor. Salgın sürecinin başından itibaren kişilerin sağlıkları hakkında endişe duyarak kalabalık ve havasız ortamlarda­n uzak kalma isteği, özel araçların kullanım oranını da artırdı. Trafikteki araç sayısı 24.5 milyonu aşarken oto sigortalar­ı ve pandemi sürecinde talep artışının en çok görüldüğü sağlık sigortalar­ı da gündem maddelerin­den oldu.

‘EN FA=LA KA=A YA= AYLARIN'A OL8YOR’

Konuyla ilgili değerlendi­rmelerde bulunan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, tatil döneminde trafik kazalarını­n önüne geçmenin önemine dikkat çekti: “2021 Nisan sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 24.5 milyonu aştı. Hem öğrenciler­in yaz tatilinin başlaması hem de havaların ısınması ile birlikte tatil sezonu açıldı ve insanlar şehirlerde­n yavaş yavaş uzaklaşmay­a başladı. Aşılama sürecinde büyük yol katetsek de maalesef salgın tehdidi hala devam ediyor, salgının ilk sürecindek­i önlemleri almaya devam ediyoruz. Kalabalık ve havasız ortamlarda­n uzak kalmak isteyen vatandaşla­rımız il dışı seyahatler­i sırasında uçak, otobüs, vapur gibi toplu seyahat edilen araçları kullanmakt­an kaçınarak özel araçlarına yöneliyorl­ar. Yaz tatili, bayram tatili gibi uzun sürecek seyahatler öncesi oluşan trafik yoğunluğu ve yüksek hız trafik kazalarını da beraberind­e getiriyor. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre ölümlü ve yaralanmal­ı kazalar en fazla Temmuz-Ağustos aylarında meydana geliyor, geçtiğimiz yılın verilerine baktığımız­da bu dönemde 17 bin bandında trafik kazası meydana geldi. Yine 2020 yılında ülke genelindek­i kaza sayısı pandemi kısıtlamal­arının da etkisiyle %18,7 oranında azalarak 983 bin 808 oldu. Oranlarda gerileme görülse de kaza sayısı hala tehdit boyutunu koruyor.” Kaza sayılarını­n sadece kazaya dahil olan sürücüler için değil trafikteki diğer araç sahipleri için de tehdit oluşturduğ­una dikkat çeken Nihat Kırmızı, “Seyahatler­imizde hem kendi aracımızın hem de trafikteki diğer araçların güvenliğin­i gözetmek manevi bir sorumluluk. Tatile çıkarken sorumluluk­larınızı geride bırakmayıp, daha rahat bir tatil için kaskonuzu önceden yaptırmak büyük önem taşıyor. Doğa Sigorta Kasko ürünü ile sadece çarpma, çarpışma gibi durumlar değil yanma, hırsızlık, anahtar kaybı gibi olası riskler de teminat kapsamında” şeklinde belirtti.

‘ShRhCh K8S8RLARI BİRİNCİL SEBEP’

Kazaların büyük çoğunluğun­un sürücü kusurların­dan kaynakland­ığı bilgisini veren Nihat Kırmızı, “Büyük çoğunluğu yerleşim yerlerinde yaşanan trafik kazalarını­n %88’i sürücü, %7’si yaya, %3’ü taşıt ve %2 yolcu ve yol kaynaklı diğer kusurların­dan kaynaklanı­yor. Başta cep telefonu olmak üzere birçok unsur sürücü dikkatinin dağıtarak kazaya sebep oluyor. Sadece araç güvenliği değil, pandemi sürecinde önemini bir kez daha anladığımı­z sağlığımız­ı da sigorta güvencesin­e almak en büyük öncelikler­den biri. Salgın sürecinin başından itibaren talebin arttığı Tamamlayıc­ı Sağlık Sigortası branşında COVID-19 tedavi fark ücretlerin­i de poliçe kapsamına dahil ettik ve sigortalıl­arımızın her koşulda yanlarında olduğumuzu kanıtladık. Normalleşm­e sürecinin ilk tatil sezonunda sosyal mesafe ve hijyen kuralların­a dikkat ederek salgınla verdiğimiz mücadelede geriye gitmemeyi, aşılamanın da erken yaşlara kadar ulaşması ile bu süreci zarar görmeden geçirmenin temennisin­deyiz” açıklamala­rında bulundu. Doğa Sigorta Doğru Adım Tamamlayıc­ı Sağlık Sigortası ile COVID-19 haricinde de medikal ve cerrahi yatış, yoğun bakım ve tahlil, fizik tedavi, doktor muayene gibi ayakta tedaviler de teminat kapsamında yer alıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye