Sabah

“Yenilenebi­lir enerjide en önemli güvence sigorta”

-

dünyada yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın önemi farkındalı­kla birlikte her geçen gün artıyor. Doğal kaynaklara saygılı, yenilenebi­lir ve temiz enerji üretim teknikleri­nin son yıllarda gittikçe daha ekonomik olmasıyla birlikte, yenilenebi­lir kaynaklard­an enerji üretimine tüm dünyada ciddi bir yönelim gözleniyor. Türkiye de coğrafi konumu ve iklimiyle yenilenebi­lir enerji kaynakları açısından şanslı bir ülke olarak öne çıkıyor. Rüzgar, güneş, jeotermal, hidrolik ve biyokütle Türkiye’nin başlıca yenilenebi­lir enerji kaynakları olarak göze çarpıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca açıklanan ve son dönemde hızlanan Yenilenebi­lir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ilanlarıyl­a bu yöne büyük yatırımlar gelmeye devam ediyor.

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, yenilenebi­lir enerji konusunda Türkiye’nin önemli bir üretim merkezi konumuna doğru hızla yol aldığını belirterek, “Unutulmama­lı ki yenilenebi­lir enerji kaynakları çevresel risklere doğaları gereği açık yatırımlar. Bu sebeple, güzide yatırımlar­ın yarınlara güvenle ulaşabilme­si için projelendi­rmeden başlayarak her adımında mutlaka doğru sigorta çözümleriy­le yol alınması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

‘YENİ ENERJİ KEŞİFLERİ İŞTAH KABARTIYOR’

Türkiye’nin özellikle son dönemde yeni enerji keşifleriy­le dünya enerji piyasasınd­a tüm dikkatleri üzerine çekmeye başladığın­ın da altını çizen Maximilian

Stahl, söz konusu keşiflerin sigorta güvencesin­e alınmasını­n büyük önem taşıdığını­n altını çizdi. Stahl, “Dünya reasürans havuzu çok güçlü ve ülkelerin olası risklerini dağıtması önem taşıyor. Türkiye’nin yeni enerji kaynakları bulması dünya devi sigorta ve reasürans şirketleri­nin iştahını kabartıyor” dedi.

 ??  ?? Maximilian Stahl
Maximilian Stahl

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye