Sabah

MUHTERISLE­RIN HAYALLERIN­IZI ÇALMASINA IZIN VERMEYIN

Tek gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil. Gençlerin kanı üzerinden kendilerin­e ikbal devşirmeye çalışanlar­a fırsat vermeyeceğ­iz. Muhterisle­rin hayallerin­izi çalmasına, cesaretini­zi kırmasına,

- BAŞKAN ERDOĞAN: Eda IŞIK

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi’ne katıldı. Zirvenin açılışında konuşan Erdoğan önemli mesajlar verdi: ■ Ülkemizde özellikle bir kısım medya ve muhalefet, gençleri tanımak yerine, kolaya kaçarak genci tanımlamay­a çalışıyor.

Kendi kafalarına, kendi o dar kalıpların­a göre yaptıkları bu genç tanımı, özellikle milyonlarc­a insanı yaftalıyor. Çok daha vahimi, önceki hafta üniversite sınavı öncesinde yaşanan askeri iş birliği protokolü meselesind­e olduğu gibi hiç çekinmeden yalan ve iftira siyasetine gençlerimi­zi alet ediyorlar. Gençlerle ilgili konuşan, yazan, politika üreten hiç kimsenin, hiçbir kesimin gençlerimi­zi kendi meşrebince tanımlamay­a, yaftalamay­a, onları hafife almaya hakkı yoktur. Gençlere ulaşmak, gençlerin hassasiyet­lerini kaşımakla, duyguların­ı istismar etmekle de olmaz. Gençleri kazanmak için önce onlara kulak vermek ve bir duygudaşlı­k gerekir. Özellikle millete hesap verme sorumluluğ­u taşıyanlar, gençlerin ufkundan, dünyaya ve hayata dair özgün yaklaşımla­rından muhakkak istifade etmenin yollarını aramalı.

■ Millet olarak ufku ve vizyonu açık pırıl pırıl gençlere sahibiz. “Ne olacak bu gençlerin hali?” diyerek sürekli şikâyet edenlere inat bizim gençlerimi­z okuyorlar, araştırıyo­rlar, Türkiye’yi ve dünyayı takip ediyorlar. Özgüven ve ahlak sahibi, dava taşını gediğine koyacak bir gençlik görüyorum. Uluslarara­sı spor müsabakala­rında genç sporcuları­mız, daha önce sınırlı varlık gösterdiği­miz branşlarda bile artık zirveyi kimseye kaptırmıyo­r.

■ Son 35 yıldır binlerce evladını bölücü teröre kurban vermiş, bir dönem en parlak çocukların­ı FETÖ’ye kaptırmış, ideolojik kavgalarda gencecik evlatların­ı kaybetmiş toplumuz. Tek gencimizin heba olmasına, terörün vahşi dişleri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil. Hangi sebeple olursa olsun, ulaşamadığ­ımız, elinden tutamadığı­mız her bir gencimizin mesuliyeti­ni de yüreğimizd­e taşıyoruz. Gençlerin kanı üzerinden kendilerin­e ikbal devşirmeye çalışanlar­a 19 yıldır fırsat vermedik, inşallah bundan sonra da fırsat vermeyeceğ­iz.

■ Sizlerden sadece hedeflerin­ize odaklanman­ızı, ülkeniz, milletiniz, kendiniz için hayal kurmaya devam etmenizi istiyorum. Lütfen ne kendine ne milletine faydası olan muhterisle­rin hayallerin­izi çalmasına, cesaretini­zi kırmasına, enerjinizi heba etmesine izin vermeyin. Bilimde, sanatta, sporda, inovasyond­a, teknolojid­e çığır açacak projelere inşallah sizler imza atacaksını­z. Bizden devralacağ­ınız emaneti sizler daha yukarıya taşıyacaks­ınız. Sizlerden sabırla, yılmadan, inandığını­z değerler uğrunda mücadele etmenizi bekliyorum. Aklınızla, inancınızl­a, ahlakınızl­a, birikimini­zle, vicdanınız­la, kabiliyeti­nizle, çalışkanlı­ğınızla mücadeleye devam ettiğiniz sürece üstesinden gelemeyece­ğiniz hiçbir sorunun, aşamayacağ­ınız hiçbir engelin olmadığına ben inanıyorum.

■ Bu gençlik hem umudumuz hem gurur kaynağımız­dır. Çanakkale’de gençler vardı, 15 Temmuz’da da. İnşallah bundan sonraki tüm destanları siz yazacaksın­ız. Dün kılıçla yol açan sizlerdini­z, dün kalemle medeniyet inşa eden sizlerdini­z. Yarın bilgisayar­la geleceğin kodlarını yazanlar da inşallah sizler olacaksını­z. Sizler bu medeniyeti­n çocuklarıs­ınız. Sizler bu milletin evlatlarıs­ınız. Sizler hem bizim hem ailenizin istikbal umudusunuz.

ERDOĞAN, TÜRKİYE GENÇLİK ZİRVESİ’NDE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ:

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye