Sabah

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

-

KURBAN Bayramı arifesi olan 19 Temmuz Pazartesi günü için idari tatil kararı aldık larını açıklayan Başkan Erdoğan, “Vatan daşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşa mından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını söyledi. Beştepe’de 1 saat 50 dakika süren kabine toplantısı­nın ardından millete seslenen Erdoğan, şunları kaydetti:

■ Aşılama çalışmalar­ını hızla sürdürüyor­uz. Toplam aşı sayısı 59 milyona yaklaştı. Salgına karşı en etkili koruma yöntemi aşılamadır. Virüsün yeni varyantlar­ı dünyayı tehdit ediyor. Gücümüzü korumak için elimizdeki imkânları çok daha etkin kullanmalı­yız. Vatandaşla­rımızı kendileri ve sevdikleri için Kurban Bayramı öncesinde aşılamaya davet ediyorum. Ciddi gayretler ve fedakârlık­lar neticesind­e elde ettiğimiz bu avantaja sahip çıkmak zorundayız.

■ Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılar­a düşmemek için tedbiri elden bırakmamal­ıyız.

■ İşletmeler kayıpların­ı hızla telafi ediyor. Üretim ve ihracat tarafında bir sıkıntımız yoktu. İnşallah 2021’de ihracatımı­zı 200 milyar

doların üzerine çıkararak tüm zamanların rekorunu kıracağız. Pek çok şehrimizde organize sanayi bölgeleri yetersiz kaldığı için yenilerini­n kuruluş hazırlıkla­rı yapılıyor. Artık meslek liselerini sanayi bölgeleri içinde açarak okul eğitimi ile işbaşı eğitimini birleştiri­yoruz.

■ 2021 yılında ulaşacağım­ız büyüme oranı ile dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu ispatlayac­ağız. Diğer alanlarla birlikte ekonomide emin adımlarla ilerliyoru­z.

■ Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için son 2 asrın en önemli fırsatını yakalamış durumdayız. Geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı önümüzdeki bu imkânları değerlendi­rme konusunda avantaj sağlıyor.

■ Artık Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Önümüzdeki yılları kazasız belasız geride bırakarak projelerim­izi hayata geçirdiğim­izde güçlü Türkiye olacağız.

■ Ülkemizi lojistik merkezi haline getirerek dünyanın en güçlü 10 ekonomisin­den birisi olması için çalışmalar­ımızı

sürdürüyor­uz.

KÖ3RÜ VE OTOYOLLAR TATİLDE ÜCRETSİZ

■ Ankara-Niğde Otoyolu, kamu-özel işbirliğiy­le milletimiz­e sunduğumuz yatırımlar­dan biridir. NiğdeAnkar­a akıllı otoyolunu kullanan vatandaşla­rımıza bir müjde vermek istiyorum. Artık bu otoyolda sürücüleri­miz otomobille­riyle yüzde

20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve TIR’larıyla da yüzde 40 indirimli olarak seyahat edebilecek. Cuma gece yarısı devreye girecek bu indirimin ülkemize ve otoyolumuz­u kullanan sürücüleri­mize hayırlı olmasını diliyorum.

■ Karayollar­ı Genel Müdürlüğü’müzün işletmesin­deki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyl­e uygulanaca­k ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacak­tır.

BAYRAMDA KKTC’DE OLACAĞIZ

■ Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum.

■ 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Programı kapsamında KKTC’de olacağız. Tüm dünyaya KKTC’nin hak ve adalet arayışında en güçlü şekilde yanında olduğumuz mesajını vereceğiz.

■ Kurban Bayramı için tüm kurumlarım­ız hazırlıkla­rını yürütmekte­dir. 3 tane yangın söndürme uçağını da filomuzun içerisine katmış bulunuyoru­z. İnşallah bu süreçte orman yangınları­yla karşı karşıya kalmayız.

■ Pazartesi yarım gün, salıdan cumaya ise tam gün tatildir. Pazartesi (arife) günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşla­rımız fiilen 16 Temmuz

Cuma akşamından 26 Temmuz

Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor.

 ?? Erdem ANILAN ?? ANKARA
Erdem ANILAN ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye