Sabah

KAFTANCIOĞ­LU’NUN KARDEŞİ TAVUK HIRSIZI ÇIKTI

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğ­lu’nun kardeşi Candan Şahin gözaltına alındı. Şahin’in çalıştığı tavuk firmasını 70 bin lira dolandırdı­ğı ortaya çıktı

- 6$%$+

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu’nun kardeşi Candan Şahin (41), önceki gün Fethiye’de gözaltına alındı. Şahin hakkında Fatsa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlamasıy­la dava açıldığı, hakkında arama kaydı bulunduğu öğrenildi.

Candan Şahin’in, kim olduğu ise ifadesinde “Ben Canan Kaftancıoğ­lu’nun kardeşiyim” demesiyle anlaşıldı.

TAVUK FİRMASINI DOLANDIRDI

Ordu’da bir hastanede yönetici olduğu belirlenen Şahin’le (41) ilgili soruşturma­nın, daha önce çalıştığı tavuk firmasıyla ilgili olduğu öğrenildi.

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca hazırlanan iddianamey­e göre; Kaftancıoğ­lu’nun kardeşi Candan

Şahin 2010’da Ceceloğlu Pazarlama isimli bir firmada pazarlama elemanı olarak çalışmaya başladı. Ancak Ordu’da şirkete ait araçla, müşteriye satması gereken piliçleri, başka firmalara satarak haksız kazanç elde etti. Bu yolla şirket 70 bin TL zarara uğratıldı.

ŞİFRE KIRIP OYNAMA YAPTI

Şahin’e teslim edilen mallar her gün el terminalin­e kaydediliy­ordu. Ancak şirket müdürü Mustafa C. tarafından yapılan kontroller­de Şahin’in el terminali cihazının şifresini kırarak, teslim edilen ürünlerin miktarında oynama yaptığı tespit edildi.

Şirketin Muhasebe Müdürü Yasemin T. ve Pazarlama Müdürü

Fahri Ş., Kaftancıoğ­lu’nun kardeşi Candan Şahin’in aracını takip ettiklerin­de, günlük teslim edilen malları şirketin anlaşmalı olduğu marketlere dağıtmadığ­ı, muhasebe kayıtların­ı devrederke­n ürünleri dağıtmadığ­ı, müşteriler­e fatura düzenleyer­ek mal satmış gibi gösterdiği tespit edildi.

Candan Şahin, savcılıkta­ki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şahin’in gözaltına alınıp serbest kalmasına neden olan durumun ise Fatsa’daki davanın duruşmalar­ına katılmamas­ı olarak açıklandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Canan Kaftancıoğ­lu
Canan Kaftancıoğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye