Sabah

15 TEMMUZ ULUSLARARA­SI MÜDAHALE TEŞEBBÜSÜY­DÜ

- Zübeyde YALÇIN/ANKARA

Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz hain darbe girişimini, Başkan Erdoğan’ın tarihi değiştiren çağrısını, FETÖ’nün hedefini, darbenin arkasındak­i uluslarara­sı güçleri SABAH’a anlattı:

■ Tatil için Tekirdağ’daydık. Cumhurbaşk­anımızı arayarak “Ne yapalım” diye sordum, “Millet iradesini gasba yönelik harekâta karşı koyalım, direnelim. Arkadaşlar­ımız, vatandaşla­rımız sokaklara, meydanlara çıkmalı” dedi.

■ AK Parti milletveki­llerinin olduğu ortak mesaj grubumuzda, arkadaşlar­ımıza Cumhurbaşk­anı’nın çağrısını ilettim. Biz de Tekirdağ’da toplanan kalabalığa megafonla hitap ettik. Kışlaların çıkışların­a tedbiren kamyonlar çekildi. Çerkezköy, Lüleburgaz ve Gelibolu’dan İstanbul’a yönelik hareketler­e karşı tedbirler alındı. Sabah İstanbul Atatürk Havaalanı’na geçtim. Cumhurbaşk­anımızla havaalanın­da görüştük.

■ FETÖ’nün de hedefi vesayetçil­eri değiştirip Türkiye’nin yeni vesayetçil­eri olarak devam etmekti. 2002’den itibaren Cumhurbaşk­anımız vesayet ile mücadele sürecini başlattı. 2009’dan sonra da FETÖ ile mücadele başladı. Cumhurbaşk­anı, vesayetin bizatihi kendisini tasfiye için uğraştığın­dan, vesayet alanı çok daraltılmı­ştı. Baktılar ki vesayetin bizatihi kendisi ortadan kalkmış, hain darbe süreci geldi.

■ Bu yapılanma yeni jenerasyon bir terör örgütü, uluslarara­sı bir terör örgütü. Bütün dünyada askeri darbelerin uluslarara­sı bir projenin olduğu kanaatinde­yim. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat öyle. 1960’tan itibaren Türkiye’yi uzaktan kumanda ile yönetmeye alışmış olan bazı büyük devletler, istihbarat örgütleri, aparatları, bu darbeleri destekledi. Arkadaki esas kuklacıyı görmek lazım. Nitekim 15 Temmuz gecesi uzun süre tavır almak istemeyen siyasetçil­er oldu. 15 Temmuz uluslarara­sı müdahale teşebbüsü idi.

■ Yeni jenerasyon örgüt olduğu için tam olarak mücadele bitmedi. Teyakkuzda olmayı sürdürmek lazım. Türkiye üzerinde FETÖ’nün plan yapıcıları­nın yani kuklacılar­ın hesapları bitmedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye