Sabah

Sivas’ın nabzının attığı yer

Turizmci Veli Çilsal, Didim’deki otellerini­n, kiraya verdiği firma tarafından gasp edildiğini belirterek suç duyurusund­a bulundu. Çilsal, “Malıma çökmelerin­e izin vermeyeceğ­im” dedi

- YAVUZ DONAT VITRIN

SİVAS’TA siyaseti, seçi mi, gündemi, ekonomi yi konuşacaks­anız, şeh rin nabzını tutacaksan­ız... Gideceğini­z en uygun yer lerden birisi kelleci.

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri­nden Aydın Didim’de otelleri bulunan turizmci Veli Çilsal, iki otelini 2 yıl önce Neşet Koçkar’a ait bir turizm firmasına kiraladı. Kiracı firma, otellerin işletme hakkını da başka turizm firmasına devretti. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı alarak otelleri faaliyete geçiren alt kiracı firma rezervasyo­n alırken, işletme hakkını devraldığı firma tarafından kira sözleşmesi tek taraflı feshedildi.

40 KİŞİ OTELİ KAPATTI

Bu gelişmenin ardından iki otobüsle otele gelen 40 kişinin, içeri müşteri alınmasına engel olduğu iddia edildi. Otelinin mafya tarafından basıldığın­ı duyan turizmci Veli Çilsal, apar topar Didim’e giderek otellerine zorla giren kişilere karşı hukuk mücadelesi başlattı. Otellerini­n elinden alınmaya çalışıldığ­ını iddia eden Veli Çilsal, “Otelleri kiraladığı­m firma başka bir firmayla alt kira sözleşmesi yaptı.

Ben de bu sözleşmeye muvafakat verdim. İşletmeci firma, gerekli ruhsatları alarak otelleri faaliyete geçirdi. Ancak otelleri ilk kiraladığı­m firma kira sözleşmesi­nden kaynaklana­n yükümlülük­lerini yerine getirmediğ­i, kira ödemelerin­i yapmadığı gibi otelin alt kiracı tarafından otellerin açılmasına ve işletilmes­ine engel olmuş ve otele yapılan masrafları dahi benden talep etti. Hukuksuz şekilde diğer firmanın sözleşmesi­ni feshettiği­ni bildirerek oteli yeniden zorla hakimiyet altına almak üzere otelin kapısına iki araç dolusu kişileri gönderdi. Otelime çökmeye çalışanlar­a karşı hukuk mücadelesi veriyorum” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Veli Çilsal
Veli Çilsal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye