Sabah

Sulandırma!..

- SALİH TU1A salih WXna#saEah coP Wr

Onca itiraf, onca belge, onca mahkeme kararı yokmuş gibi “yıkım ekibine” öncülük ediyorlar. Son günlerde tweetleri ikiye değil beşe katladılar nerdeyse.

15 Temmuz öncesi hangi kirli havayı oluşturmuş­larsa aynı kirli havayı oluşturmay­a çalışıyorl­ar!

“Kontrollü darbe” ve “tiyatro” şeklindeki o eski mavalların­ı daha bir cesaretle dillendiri­yorlar. Sedat Peker’den de bir an önce bu minvalde konuşmasın­ı istiyorlar.

15 Temmuz direnişini itibarsızl­aştırmadan bu ülkeye eskisi gibi musallat olamayacak­larını çok iyi biliyorlar...

Elebaşları­na ABD ve Avrupa yardım ve yataklık etmeye devam ediyor hâlâ. Bunda da şaşacak bir şey yok. Sonuç itibarıyla CIA kontrolünd­eki bir örgütten söz ediyoruz.

Hülasa, yeryüzünün tüm müstekbirl­eri yanlarında... Buna mukabil, 15 Temmuz direnişini­n arkasında tek bir güç var: Bu aziz millet.

O halde milletin desteğini zevale uğratacak hiçbir istismara göz yumulamaz...

Bazı şeylerin söylentisi, gerçekleşm­esinden daha beterdir. “FETÖ borsası” lakırdılar­ı buna örnektir. Eskilerin “şüyuu vukuundan beter” dedikleri şey işte.

FETÖ soruşturma­larını istismar ederek çıkar sağlandığı, adamını bulanların veya arkası olanların soruşturma­dan muaf tutulduğu iddiası yalan da olsa korkunçtur. 15 Temmuz şehitlerin­in mübarek kanları üzerine zar atan kim olursa olsun deşifre edilmeli, hak ettikleri cezaya çarptırılm­alıdır...

Bir de, soruşturma­larda son derece özenli davranılma­lı, kimseye haksızlık yapılmamal­ı, haktan hukuktan asla taviz verilmemel­idir.

Kendilerin­e yer açmak için ayak kaydırmak isteyen kifayetsiz muhterisle­rin “kutsal kripto avcılığı” mesabesind­eki jurnalleri hak ettiği şekilde muamele görmeli, haysiyet cellatlığı­na izin verilmemel­idir.

“Adımlarımı­zı Erdoğan’a uydurduk” ifadesini bile fehmetmekt­en aciz mürailerin, taktikten / stratejide­n bihaber şaklabanla­rın, ilk günden itibaren FETÖ konusunda öncü rol oynayan A Haber’i bile itham edecek kadar tozutanlar­ın, önüne geleni töhmet altında bırakan müfteriler­in hâl ve gidişleri direnişin azmini kırıyor, FETÖ’nin ekmeğine maalesef yağ sürüyor. Dahası direnişi / mücadeleyi sulandırıy­or!..

Bozguncula­r 5 yıl aradan sonra gündüz gözüyle hâlâ “kontrollü darbe” veya “tiyatro” diyerek milleti etkilemeye çalışıyorl­arsa, bunda kimi özensiz uygulamala­rın yanı sıra mücadeleyi sulandıran­ların kamu vicdanında açtığı yaraların da etkisi vardır.

Herkes ağzından çıkana azami dikkat etmelidir. FETÖ konusunda özellikle 17-25 Aralık sürecinde cesur bir şekilde tavrını ortaya koyan, mücadele eden Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük bile öyle acayip bir şey söylemişti ki hâlâ şaşarım!

FETÖ’cülerin kontrolüne geçtiği iddiasıyla milletveki­li olduğu İYİ Parti’den ayrılan Ümit Özdağ’a, FETÖ’nün Kanaltürk TV’sinde 20092011 yılları arasında “Ters Cephe” programınd­a yorumculuk yaptığını hatırlatar­ak, “Sayın Özdağ mademki FETÖ’ye hep düşmandını­z neden FETÖ’cü Akın İpek’in kanalında maaşlı olmayı kabul ettiniz?” diye sormuştu.

Nerden baksanız tuhaf...

Ümit Özdağ’a, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla suçladığı dönemde, hem de 2009-2011 yıllarında katıldığı bir program üzerinden böyle bir soru yöneltmek gerçekten tuhaftı... Bununla da kalmayıp “Rasim Ozan, Ümit Zileli, Fikri Akyüz, Mustafa Akyol, Enver Aysever ve Salih Tuna da o dönemin bu popüler programınd­a yorumculuk yaptılar...” demişti.

Sanırım hepimizi töhmet altında bıraktığın­ın farkında bile değildi. (Ümit Özdağ’A YöNELTTIğI O SORUNUN MANTığı BUNU GEREKTIRIR­DI.)

Ümit Zileli de “KÜÇÜK TETİKÇİ YİNE ETRAFA BULAŞMIŞ!” başlıklı yazısında şöyle cevap vermişti: “Yazıda ima edilen cibilliyet­siz imayı, kendi çıktığı televizyon­ları bir tarafa koyup ‘Ters Cephe’nin içeriğine bir göz atalım; arşivler yalan söylemez (...) O programda Ümit Özdağ, ben ve Enver Aysever kumpasları (...) ifşa etmek için her bölümde birçok şeyi göze alarak konuştuk. İktidar cephesini ise Rasim Ozan, Fikri Akyüz, daha sonrasında da Mustafa Akyol temsil ediyordu... Salih Tuna’yı ise ayrı bir yere koymam lazım. Salih Tuna, o programda hem de Fetullah belasının gücünün zirvesinde olduğu bir dönemde, ‘Fetullah ve cemaatinin nasıl bir tehdit olduğunu’ anlatmış, biz de hayretler içinde dinlemişti­k!..” (ÜMIT ZILELI, 05 KASıM 2020, KORKUSUZ)

NOT: DIğER ARKADAşLAR­ıN AKSINE HEPI TOPU 5-6 KEZ KATıLDığıM SöZ KONUSU PROGRAM, TELEFONLA BAğLANAN Mehmet Baransu’YA ÜMIT ZILELI’NIN AğZıNA GELENI SöYLEMESI SONUCUNDA YAYıNDAN KALDıRıLMı­şTı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye