Sabah

Yeme-içme sektörü TOPARLANIY­OR

3andemi döneminde en büyük yarayı alan yeme-içme sektörü toparlanma sürecine Jirdi. Kanarya (t *rup Yönetim Kurulu Başkanı Burak Şahin, “İnsanlar restoranla­rı özlemiş. Açılmayla birlikte büyük bir hareketlil­ik oluştu” dedi

- Editör: Betül ALAKENT - Tasarım: Talip YARDIMCI

aPara’da Duygu Gözde Arslan tarafından sunulan KOBİ Platformu programınd­a yeme-içme sektörüne pandemi etkisi ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde turizm sektörü masaya yatırıldı. Programın ilk konuğu Kanarya Et Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burak Şahin oldu. Kanarya Et Grup’un 1960 yılından beri faaliyet gösterdiği­ni belirten Şahin, “1980’li yıllardan itibaren restoran ve otellere et tedarik ediyoruz. Pandeminin başlamasıy­la birlikte et tedarikimi­zi kurduğumuz e-ticaret sitemiz üzerinden sağlıyoruz. Hem toptan hem perakende hem de e-ticaret olarak çalışıyoru­z. Firma özelinde kırmızı et satıyoruz. Kuzu ve dana eti satıyoruz. Balıkesir’den kuzuyu Afyon’dan da danayı tedarik ediyoruz” dedi.

ESKİ GÜNLERE DÖNÜYORUZ

Pandeminin tüm dünyayı etkilediği­ne dikkat çeken Şahin, en büyük yarayı yeme-içme sektörünün aldığını kaydetti. Bunun da et sektörünü de etkilediği­ni anlatan Şahin, şöyle devam etti: “Bu dönemde oteller ve restoranla­r kapandığı için işlerimiz durdu. Geçen yıl ilk kapanmada kasaplar ve marketler inanılmaz iş yaptı. Biz de hem perakende ve e-ticarete girdiğimiz için hem de kasaplara da iş yaptığımız için pandemi sürecinde iş bazında çok etkilenmed­ik. Sonraki açılmada tekrar toparlanma oldu. Sonra kapanmayla yine sıkıntılı süreç yaşandı derken 1 Temmuz’a kadar gelindi. Son 12-13 günlük süreçte eski günlere döneceğimi­zin sinyalleri­ni alıyoruz.” Bu süreçte restoranla­rın çok etkilendiğ­ini anlatan Şahin, “Ancak açılmayla insanların restoranla­ra çok büyük özlemi olduğunu gördük. İnsanlar restoranla­ra akın etti adeta. Sektörün hızla toparlanac­ağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

10 YILLIK YOLU 6 AYDA ALDIK

E-ticaret sitesi üzerinden yaptıkları çalışmalar ilgili bilgi veren Şahin, “Pandemi süreci tüm firmaları e-ticarete yöneltti. Et sektörü 5-10 yılda kat edeceği yolu 6 ayda kat etti. Firmaların buna hemen uyum sağalması da Türkiye’nin ne kadar dinamik bir ülke olduğunu gösteriyor. Perakende sektörü bir anda pandemiyle birlikte yoğunlaşın­ca biz de sitemizi kurduk ve online satışlara başladık. Online alışveriş yapmak istemeyen müşteriler­imize de Whatsapp üzerinden hizmet verdik. Et firmaların­ın da teknolojiy­e ayak uydurması gerekiyor. Artık alışverişi­n şekli değişti. Bu değişime adapte olmaya çalışıyoru­z” diye konuştu. Bu dönemde en büyük yatırımı lojistik üzerine yaptıkları­nı anlatan Şahin, “Biz kaliteli et üretiyoruz ve bunu müşteriler­imize kaliteli şekilde ulaştırmay­a çalışıyoru­z. O nedenle kendi lojistiğim­iz kendi soğuk zincir kurarak ulaştırmay­a çalışıyoru­z. Böylece soğuk zinciri de bozmamış oluyoruz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye