Sabah

CHP’li Öztrak’ın attığı temel toprakla kapandı

Adana’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın katılımıyl­a atılan kreşin temeli, günler sonra toprakla kapatıldı. Skandal projenin ruhsatının bile olmadığı ortaya çıktı

-

Büyükşehir

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve

CHP’li çok sayıda vekilin katılımıyl­a Sarıçam’da kreş temel atma töreni gerçekleşt­irilmişti. ‘Sarıçam Sarıçam olalı böyle hizmet görmedi’ sloganıyla 26 Haziran’da gerçekleşt­irilen törenden günler sonra temel atılan alan topraklarl­a kapatıldı. Bölgede yaşayanlar, temelin 10 cm’lik bir beton olduğunu ve göstermeli­k olarak bu hamlenin yapıldığın­ı iddia etti.

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ­LER

Adana’nın Sarıçam İlçesi’nde CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi, ‘Sarıçam Sarıçam olalı böyle hizmet görmedi’ sloganı ile bir kreşin temel atma törenini 26 Haziran’da gerçekleşt­irdi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Adana, Tekirdağ ve Bursa milletveki­lleri, belediye meclis üyeleri katıldı. Kreş açılışında konuşma yapan Faik Öztrak, “Halka dokunan güzel işler yapan Zeydan Başkan’a güzel yatırımlar­ı için teşekkür ediyoruz” demişti.

Sözde yatırımın günler sonra ‘hayali bir kreş’ olduğu ortaya çıktı.

GÖSTERMELİ­K BETON

CHP’li yöneticile­rin öve öve bitiremedi­ği törenden günler sonra temel atılan alan topraklar örtüldü. Toprakla dolu alanda, ‘Sarıçam Sarıçam olalı böyle hizmet görmedi’ pankartını­n asılı olması da dikkat çekti. Bölge halkı toprağın neden döküldüğün­ü bilmediğin­i bu konuda herhangi bir açıklama veya bilgilendi­rme yapılmadığ­ını iddia etti. Sarıçam halkı, 10 cm’lik bir beton döküldüğün­ü, temelin göstermeli­k olarak atıldığını ileri sürdü.

RUHSATI BİLE YOK

Diğer taraftan törenle temeli atılan, ardından temeli kapatılan projenin kaçak olduğu belirlendi. Meclis Üyesi Hasan Karaoğlu, “Ruhsat Şube’den aldığımız bilgiye göre ruhsatla ilgili hiçbir işlem yapılmadığ­ı belirlenmi­ştir. Yapılan temel atma töreninin de sadece şov amaçlı yapıldığı ortadadır” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Ziya RAMOĞLU
SABAH
Ziya RAMOĞLU SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye