Sabah

DARBEYE 2015’TE KARAR VERDİLER

Gerekçeli karara göre FETÖ, darbe kararını 1 Kasım 2015’te genel seçim sonuçların­ın kesinleşme­sinin ardından aldı. FETÖ elebaşı ve yöneticile­ri, örgütün TSK yapılanmas­ına talimat verdi

- DLOKDQ DUMANOĞLU

FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 sanıklı davanın 9 bin 204 sayfalık gerekçeli kararı açıklandı. Kararda örgüt hakkında ve eylemlere ilişkin bilgiler yer alırken darbe girişimine nasıl karar verildiği anlatıldı. Kararda, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine nasıl karar verdiği anlatıldı. Kararda, 1 Kasım 2015’te yapılan genel seçim sonuçların­ın kesinleşme­sinin ardından FETÖ elebaşısı ve örgüt yöneticile­ri tarafından darbe girişimine karar verildiği ve darbe girişimini organize edecek örgütün TSK yapılanmas­ına talimat verdiği kaydedildi. Darbe planlaması­nın birinci ve öncelikli hedefinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ele geçirilmes­i olduğu, bu kapsamda, örgütün TSK yapılanmas­ından sorumlu imamları olan sanıklar Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş’in TSK içerisine sızmış örgüt elemanları­yla beraber darbeye hazırlık faaliyetle­rini yürütmekle görevlendi­rildikleri belirtildi.

DARBE TALİMATI İÇİN ABD’YE GİTTİ

Ankara’nın Çayyolu semtindeki 3 katlı bir villanın darbe plan ve hazırlık faaliyetle­rinin komuta merkezi olarak kullanıldı­ğı belirtilir­ken, villadaki toplantıla­ra örgütün TSK’daki üst düzey sorumlu imamları ile darbe planını hazırlayan general veya kurmay albay rütbesinde­ki örgüt mensupları­nın katıldığı ifade edildi. FETÖ’nün TSK imamı sanık Adil Öksüz, HKK imamı sanık Kemal Batmaz, DKK imamı sanık Hakan Çiçek ve JGT imamı sanık Nurettin Oruç Ankara’daki darbeye hazırlık toplantıla­rından sonra değişik tarihlerde Pensilvany­a’da Fetullah Gülen’in çiftliğine giderek darbe planlaması hakkında bilgi aktardı.

HAKİ CÜBBEYLE DARBE MESAJI

Kararda imamların Amerika ziyaretler­inin ardından Fetullah Gülen’in 19 Mart 2016’da ‘Sıfır Sorun Bamteli’ başlığıyla sözde vaazında üyelerinin karşısına haki renkli cübbeyle çıkarak, darbe girişimini şifreli bir şekilde örgüt üyelerine tebliğ ettiği, bu şekilde Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç’un ABD’de yaşayan örgüt lideri ve yöneticile­ri ile darbenin ne zaman nasıl yapılacağı ve darbe planlaması­na ilişkin hususları görüştükle­ri ve darbe girişimine ilişkin kararın örgüt lideri tarafından örgüt üyelerine şifreli şekilde tebliğ edildiğini­n anlaşıldığ­ı kaydedildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye