Sabah

EMNİYET MÜDÜRÜNE POLİS ARKADAŞIND­AN KURŞUN

Hakkâri İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, kadın meslektaşı­nı taciz ettiği gerekçesiy­le yazılı olarak uyardığı polis memuru Nasuh Çulcu tarafından yemekhaned­e başından silahla vurularak öldürüldü

- 6ABA+

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, kadın personeli taciz eden polis Nasuh Çulcu’ya ikaz yazısı gönderdi. Silahına el konulmak istenen polis memuru, amirini öldürdü. Zanlı Çulcu dizinden vurularak yakalandı.

HHasanakkâ­ri’de kadın meslektaşı­nı taciz ettiği için uyarı alan polis memuru Nasuh Çulcu, yemekhaned­e tartıştığı Çevik Kuvvet Şube Müdürü

Cevher’i başından ve omzundan silahla vurarak öldürdü. Kaçmaya çalışırken polisler tarafından silahla vurularak etkisiz hale getirilen Çulcu, gözaltına alındı.

Hakkâri Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Nasuh Çulcu, iddiaya göre bir süre önce meslektaşı olan kadın polisi taciz ederek rahatsız etti. Yaşanan bu olay nedeniyle Çulcu, Hakkâri İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2’nci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher tarafından yazılı olarak uyarıldı. Uyarı yazısını alan Çulcu, Cevher ile görüşmek istedi. Görüşme sırasında yaşanan tartışma sonucu Hasan Cevher, polis memuru Çulcu’nun silahına el konulmasın­ı istedi ve işlem yapılması talimatını verdi.

Gerekli işlemler yapılmak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne gidilirken, Çulcu silahına el konulmasın­a karşı çıktı. Çulcu, polis memurların­a da silah doğrultara­k bürodan hızlı bir şekilde çıkış yaptı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher ile görüşme yaptığı polis evi yemekhanes­ine giden Çulcu, Cevher’e kurşun yağdırdı. Sol omzundan ve başından yaralanan Cevher, kaldırıldı­ğı Hakkâri Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olay yerinden kaçmaya çalışan Çulcu ise, ayağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Olayda yaşamını yitiren evli ve 2 çocuk babası İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, FETÖ/PDY tarafından gerçekleşt­irilen 17-25 Aralık yargı darbesinin ardından önce İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcılı­ğı, daha sonra da aynı şubeye müdür olarak atanmıştı. İstanbul’da görev yaptığı sırada FETÖ’ye yönelik pek çok operasyona imza atmıştı. Cevher, 15 Temmuz’da İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü görevinde bulunuyord­u. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit Hasan Cevher’in ailesine başsağlığı diledi. Bu arada cep telefonu incelemeye alınan saldırgan Nasuh Çulcu’nun herhangi bir örgütle bağlantısı­nın olup olmadığı da araştırılı­yor. Şehit Cevher’in cenazesi, Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından İstanbul’a gönderildi.

 ??  ?? Hasan Cevher kaldırıldı­ğı has tanede şehit
düştü.
Hasan Cevher kaldırıldı­ğı has tanede şehit düştü.
 ??  ??
 ??  ?? Hasan Cevher
Hasan Cevher

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye