Sabah

MAĞDURLARI­N ZARARINI GİDERECEK PARAM YOK

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ilk kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, kaçma ihtimaline karşı tutuklu yargılanma­sına karar verdi

- 6HGD NXU GhN$<',N

Kurucusu olduğu ‘Çiftlik Bank’ ile binlerce kişiyi kâr vaadiyle dolandırıp yurt dışına kaçtıktan sonra Brezilya’da teslim oluşup Türkiye’ye getirilen ve tutuklanan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, 75 bin 260 yıla kadar hapsinin istendiği dava kapsamında ilk kez hâkim karşısına çıktı. Aydın, 3 bin 762 mağdurun ve ikisi firari 20 sanığın bulunduğu davanın İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasın­a Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığıy­la katıldı. Mahkeme Başkanı Ali Günay, Aydın’a ilk olarak, “Memlekete hoşgeldin Mehmet Aydın” dedi. Aydın, “hoşbulduk” dedikten sonra kendisine hakkındaki dava ve soruşturma süreçleri anlatıldı. Kimlik tespiti yapılan Aydın, ortaokul mezunu ve evli olduğunu söyledi. Mahkeme başkanı gıyabında boşandığın­a dair haberler çıktığını belirtti. Aydın bunun üzerine boşanma kararının kesinleşme­diğini kaydetti.

Aydın ifadesinde, “Yurt dışında 12 milyon dolarım var. Uruguay ve Paraguay’da ama el konuldu. Uruguay’dakine devlet, Paraguay’dakine sanık Osman Naim el koydu. 7 milyon dolar Paraguay’daki Bitcoin tesisim, 5 milyon dolarım Uruguay’daydı. Yatım ve arsalarım vardı. Türkiye’de ve Kıbrıs’ta mal varlıkları­ma da el konuldu. Mağdurları­n zararını giderecek bir param yok ama el konulan mal varlıkları­mla mağdurları­n zararını gidereceği­m” dedi. Mahkeme Başkanı Aydın’a kırmızı bültene rağmen birçok ülkeyi nasıl gezdiğini sordu. Aydın, hakkında kırmızı bülten çıkarılana kadar farklı ülkelerde bulunduğun­u söyleyerek, “Uruguay’dayken kırmızı bülten çıkarıldı. Buradan Brezilya’ya geçtim. Farklı iki il gibi buraları düşünebili­riz. Herhangi bir sorun ve kontrol olmadan geçtim” dedi. Türkiye’den kaçarken herhangi bir yerden destek alıp almadığı sorulan Aydın, “Ben kaçmadım. Daha öncesinden yurt dışına çıktım” diye yanıt verdi. Savcı, Aydın’ın tutuklanma­sını talep etti. Aydın’ın avukatları ise tutuksuz yargılama talep etti. Mahkeme heyeti, Aydın’ın hakkındaki delilleri ve yurt dışında uzun süre kaçak olduğunu dikkate alarak yeniden kaçma şüphesinin bulunduğun­u kaydetti ve tutuklanma­sına hükmetti.

 ??  ?? ‘TOSUNCUK’ İLK KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI :
‘TOSUNCUK’ İLK KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI :
 ??  ?? 6$%$+
6$%$+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye