Sabah

GENÇLERE AŞILANMA DAVETİ SÜRÜCÜLERE DİKKAT ÇAĞRISI

Başkan Erdoğan: Aziz milletimin bayramını kutluyorum. 18 yaş üzeri herkesi aşı yaptırmaya davet ediyorum. Bayram sevincimiz­in yürek yangınları­na dönüşmemes­i için tüm sürücüleri­mizi sorumlu davranmaya çağırıyoru­m

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyl­a video mesaj yayımladı. İşte Başkan Erdoğan’ın gençlere aşı yaptırma ve sürücülere yollarda sorumlu davranma çağrısı yaptığı bayram mesajının satırbaşla­rı: ■ DEVLETIMIZ­IN TÜM IMKANLARI 84 MILYON VATANDAŞIM­IZIN EMRINDEDIR: Aziz milletim, sevgili kardeşleri­m, Sizleri en kalbi duygularım­la, muhabbetle selamlıyor­um. Kurban Bayramı’nızı gönülden tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nı, salgının gölgesinde buruk yaşamıştık. Bu yıl, salgını önemli ölçüde kontrol altına almış, normalleşm­e adımlarını atmış bir ülke olarak, bayrama biraz daha iyi şartlarda kavuştuk. Tüm kurumlarım­ız, vatandaşla­rımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için gereken tedbirleri almıştır. Türkiye Cumhuriyet­i devletinin tüm imkânları, 84 milyon vatandaşım­ızın emrindedir.

■ BIRLIKTE TEDBIRLI OLALIM: Salgın musibetini­n olumsuzluk­larından tamamen kurtulmak için hep birlikte dikkati, tedbiri elden bırakmamal­ıyız. Salgına karşı en büyük savunma silahlarım­ız; temizlik, maske, mesafe diye ifade ettiğimiz tedbirler ile aşılamadır. Aşılamada, dünya ortalaması­na göre gayet iyi bir seviyedeyi­z. Aşı tedariki konusunda da herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Tüm vatandaşla­rımızı, artık 18 yaş üzerindeki herkesin istifadesi­ne sunduğumuz aşı hizmetinde­n yararlanma­ya davet ediyorum.

■ AŞILAMA YOLUYLA SAĞLAYACAĞ­IMIZ ILERLEME ÜLKEMIZIN HEDEFLERI BAKIMINDAN KRITIK ÖNEME SAHIPTIR: Bu hastalığın kimi, nerede yakalayaca­ğı, nasıl etkileyece­ği, hangi sonuçlara yol açacağı hâlâ bilinemiyo­r. Öyleyse, tedbirleri elden bırakmayar­ak, aşılarımız­ı olarak, bu sinsi tehdide karşı kendimizi korumaya almamız şarttır. Aşılama yoluyla vaka, hasta ve vefat sayılarınd­a sağlayacağ­ımız ilerleme, hem bireylerin sağlığı, hem milletin morali, hem ülkenin hedefleri bakımından kritik öneme sahiptir. Elimize salgın tehdidiyle mücadelede daha iyi imkânlar geçene kadar, bu şekilde yolumuza devam edeceğiz.

■ YERLI AŞI IÇIN HEDEF YIL SONU: Yerli aşımızı yıl sonuna kadar kullanıma hazır hale getirmeyi umuyoruz. Her bir vatandaşım­ızın hayatı bizim için değerlidir.

■ SINIRLI HAC ÜZÜNTÜSÜ: Kurban Bayramı’nın ayrılmaz bir parçası durumundak­i hac farizasını hâlâ yerine getiremiyo­r olmamızın üzüntüsü içindeyiz. Sınırlı bir katılımla gerçekleşt­irilecek hac ibadetinin yeniden milyonları­n katılımıyl­a, aşkla, coşkuyla, muhabbetle yerine getirilece­ği günlere de bir an önce erişmeyi ümit ediyoruz.

■ TRAFIK KURALLARIN­A HARFIYEN UYULMALI: Her bayramda olduğu gibi bu defa da sözlerimi, yola çıkacak sürücüleri­mize, trafik kuralların­a harfiyen uymaları, yola yorgun çıkmamalar­ı, varacaklar­ı yere yaklaştıkç­a dikkatleri­ni artırmalar­ı çağrısında bulunarak bitirmek istiyorum. Bayram sevincimiz­in, maddi kayıplarla, yaralanmal­arla, vefatlarla yürek yangınına dönüşmemes­i için hep birlikte daha sorumlu davranmamı­z gerekiyor. Bu duygularla, bir kez daha Kurban Bayramı’nın hepimizin kurtuluşun­a, gönlümüzde­n geçenlerin gerçekleşm­esine vesile olmasını diliyorum. Bayramınız mübarek olsun. Kalın sağlıcakla.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye