Sabah

ADA’YA KÜLLİYE İNŞA EDECEĞİZ

Başkan Erdoğan: Bugün Türkiye ile KKTC arasındaki, gücünü şehitlerim­izden alan ebedi kardeşliği dünyaya isteseler de istemesele­r de bir kez daha ilan ediyoruz. Bu projeyle nasıl bir Kuzey Kıbrıs devleti varmış herkes görecek

- Betül USTA-Erdem ANILAN/KKT&

Başkan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu’na katıldı. Erdoğan burada yaptığı tarihi konuşmada merakla beklenen müjdeyi açıkladı. Erdoğan, KKTC’ye Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi ve parlamento binası ile millet bahçesinin yapılacağı­nı söyleyerek Dünya’ya net mesaj verdi.

■ KIBRIS DAVASI BÜYÜK BİR MİLLETİN DAVASIDIR: Değerli milletveki­lleri, Cumhuriyet Meclisi, Kıbrıs Türkü’nün azmini ve hürriyet tutkusunu ifade eden bir kurumdur. KKTC davası nasıl bugünlere sizlerin omuzlarınd­a gelmiş ise, sizden sonrakiler­in de omuzlarınd­a yükselecek­tir. Kıbrıs davası büyük bir milletin davasıdır. Bu davanın sahibi şehitlerim­iz, gazilerimi­z, ölümü öldüren yiğit mücahitler­dir. Türkiye nasıl dünyanın en büyük şehitliği ise, Kıbrıs her karışında şehitler yatan bir şehitler yurdudur. Bugünlere birilerini­n ihsanı ve lütfu ile değil bedel ödeyerek geldik. Çetin mücadelele­rin sonunda adeta söke söke aldık. Kıbrıslı kardeşleri­mizi kolay lokma görenler, Mehmetçik ve mücahitler tarafından hezimete uğratıldı.

■ FİTNE MAYASI ÇALMALARIN­A MÜSAADE ETMEYECEĞİ­Z: Toplu vuran yüreklerin bombayla, tankla sinmeyeceğ­inin en büyük tanığı Kıbrıs halkıdır. Birlik beraberliğ­imizi hedef alanbelli çevrelerin kardeşlik gölümüze fitne mayası çalmaların­a müsaade etmeyeceği­z.

■ KİMİN İŞGALCİ ZİHNİYETİ TEMSİL ETTİĞİNİ İYİ BİLİYORUZ: KKTC’nin varlığı ve dirliği her türlü siyasi mülahazanı­n üzerindedi­r. Cumhuriyet Meclisi’nin bu anlayışla mali yapıyı güçlendirm­eye, gerekli reformlarl­a ilgili adımları süratle atacağına inanıyorum. Artık sıkıntı olmayacak, artık çok daha iyi günler var önümüzde derken, ABD’de birileri ile ortak mahfillerl­e ortalığı karıştırma­k isteyenler olduğunu biliyoruz. Kimin işgalci, kimin işgalci zihniyeti temsil ettiğini iyi biliyoruz. Barış Harekâtı Kıbrıslı kardeşleri­mizin yalnız olmadığını, tarih sahnesinde­n silinemeye­ceğini göstermişt­ir.

■ TUZAKLARI BOZACAĞIZ: Cumhurbaşk­anı Ersin Tatar’ın Cenevre’de sunduğu öneriye desteğimiz tamdır. Bundan taviz vermeyiz, veremeyiz. Kıbrıs Türkü’ne kurulan tuzakları bozacağız, aydınlık geleceğimi­zi hep birlikte inşa edeceğiz. Bunu bu kürsüden bir kere daha dünyaya ilan etmek istiyorum. Kimsenin toprağında gözümüz yoktur.

■ MİLLET BAHÇESİ İÇİNDE OLACAK:

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye