Sabah

Bir Szalai dışında alışkanlık yok

-

Transferde sürekli Ghezzal’ı konuşuyoru­z… Beşiktaş, Ghezzal’ı alamazsa ne kaybeder, oyuncu Galatasara­y’a giderse ne olur?

Ghezzal, Beşiktaş’ın şampiyonlu­ğunda öne çıkan iki isimden bir tanesiydi. Aboubakar ile Beşiktaş’ın 49 golüne imza attılar. Yani baktığınız­da şampiyonlu­k onlar üzerinden geldi. Ghezzal’ın bir özelliği daha var, kanat oyuncusu olmasına rağmen oyun aklı var. Oynadığı kadar oynatıyor ve attırıyor. Larin, bu kadar golün altına imza attıysa,

3-4-3 Fenerbahçe’ye

Pereira, sistemle

çalışıyor. Bu sistemini aşılamaya yapısı

mi? Bu kadro başarılı olabilir

mu sizce? buna uygun

dışındaki oyunsistem. Szalai

3-4-3 önemli bir süreç

yok. Bu da bir bir alışkanlığ­ı oyun cuların böyle kaliteli ve

şunu biliyoruz, isteyecekt­ir. Futbolda

oynavarsa her sistemi zekası yüksek oyuncuları­nız

zaman ister. bunu başarabilm­ek yabilirsin­iz ama Fenerbahçe’nin

bence

Sistem kadar

ve sağ kanasantrf­or bölgesine

çok da yapacağı transferle­r

önemli. bu tamamen Ghezzal’ın becerisiyl­e alakalı. Böyle bir oyuncunun Beşiktaş’tan gidecek olması hiç şüphesiz büyük bir eksiklik. Elbette kanat oyuncusu bulabilirs­iniz, elbette gol attıracak birçok oyuncu bulabilirs­iniz ama ‘Elinizde yaptığını bildiğiniz bir oyuncu varken maceraya gerek var mı?’ diye de sormak gerekir. Bir de rakiplerle karşılaştı­rdığınızda, iyi kanat oyuncuları olmasına rağmen aynı faydaları ne kadar sağlayabil­diler bunun cevabına da bakmak gerekir. O yüzden Ghezzal, Beşiktaş için çok önemli bir oyuncu. İmkânlar zorlanarak takımda kalmasında fayda var. Galatasara­y ya da başka bir takıma gitmesi psikolojik anlamda sıkıntı yaratır. Kalite anlamında da büyük bir eksiklik oluşturur.

Salih Uçan için ‘tam isabet’ yorumları yapılıyor. Bir de Kenan Karaman alındı.

Balotelli gibi bir oyuncuyu aldığınızd­a el bombasını da almış oluyorsunu­z. Ne zaman patlayacağ­ı belli değil. Oyunculuğu ve yeteneği ile ilgili bir

Beşiktaş transfer politikası­nda yanlış mı yaptı, bundan sonra nasıl davranmalı?

Kenan’ı hangi amaçla transfer ettiğiniz önemli. Hangi pozisyonda kullanacak­sınız. Beşiktaş mutlaka merkeze bir veya iki santrfor alacak. Almalı da… Buna Larin’i de ilave ederken, Kenan’la beraber, alternatif­li bir kadro oluşturulm­uş olur. Sergen Hoca’nın da ‘Başka bir oyuncu istemiyoru­m’ diye düşündüğün­ü zannetmiyo­rum. Milli Takım performans­ında da gördüğümüz gibi Kenan iyi bir profesyone­l. Aldığı süreler içinde faydası dokunacakt­ır. Ama transfer amacının takım içinde alternatif­ler olduğunu düşünüyoru­m.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye