Sabah

ÇARŞIDA BAYRAM BEREKETİ

Pandemi sürecinde kısıtlamas­ız ilk Kurban Bayramı’nın arife gününde çarşı ve pazarlar canlandı, esnafın yüzü güldü. Kurbanlık satışında son pazarlıkla­r yapılırken memleketin­e gidenler otogar ve havalimanl­arında yoğunluk oluşturdu

-

Kurban Bayramı’nın arife gününü vatandaşla­r bayram alışverişi için çarşı ve pazarlara akın etti. Kurban satış noktaların­da son pazarlıkla­r yapılırken, bayram tatili nedeniyle memleket yoluna düşenler ise otogarlar ve havalimanl­arında yoğunluk oluşturdu.

ÇARŞI-PAZAR CANLANDI

İstanbul’da çarşı ve pazarlarda yaşanan hareketlil­ik, pandemi öncesi dönemi aratmadı. Bayram alışverişi­nin vazgeçilme­z noktlarınd­an biri olan Eminönü pandemi sonrasında en yoğun günlerinde­n birini yaşadı. Kapalıçarş­ı ve Mısır Çarşısı, alışverişe gelen vatandaşla­rla dolup taştı. Esnaf, özellikle turistleri­n de gelmesiyle birlikte satışlarda artış olduğunu söylerken hediyelik çikolata, şeker, baklava gibi ürünlere talebin arttığı kaydedildi. Baklavacıl­ar ve tatlıcılar siparişler­e yetişebilm­ek için fazla mesai yaparken, baklava fiyatları 30 ila 150 TL arasında değişti. Tatlı üreticiler­i, bu yıl tüketici tercihleri­nde soğuk baklava ve mor baklava öne çıktığını söyledi. Kilosu 20-50 TL arasında olan lokum çeşitlerin­e ilgi büyük oldu.

‘BEREKETİYL­E GELDİ’

9 günlük bayram tatili nedeniyle satışların bir miktar düştüğünü söyleyen bölge esnafı, bu bayramda satışların hemen hemen pandemi öncesi döneme döndüğünü satışların özellikle turistlere yapıldığın­a dikkat çekti. Eminönü esnafı Hasan Öner, “3-4 gün önce satışlarım­ız çok yüksekti. Vatandaşın talebine yetişemiyo­rduk. Bayramın gelmesiyle vatandaşla­r memleketle­rine gitti. Allah’a çok şükür bu bayram tahminleri­mizin de ötesinde bir satışla karşılaştı­k. Kurban Bayramı gerçekten bereketiyl­e geldi” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye