Sabah

SAHTE KADIN HÂKİM YARGILAMA DA YAPTI

Antalya’da sahte hâkim Zeliha Özdemir’in yalanını savcı olan kocasının ortaya çıkardığı haberini SABAH dün gündeme taşıdı. Bu sırada sahte hâkimin, mahkemede SEGBİS üzerinden yapılan bir yargılamay­a katıldığı ortaya çıktı

- Dilek YAMAN DEMİR SABAH

SA9CI kocası tarafından yakalatıla­n sahte kadın hâkim Zeliha Özdemir’in SABAH’ta manşet olan akıl almaz hikâyesi ses getirdi. SABAH, sahte hâkimin cübbe giyerek, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle yapılan bir yargılamay­a katıldığın­a dair fotoğrafa ulaştı.

Antalya’da Adalet Meslek Yüksekokul­u mezunu Zeliha Özdemir’in film senaryolar­ını aratmayan sahte hâkimlik macerası Türkiye’nin gündemine oturdu. Özdemir ile ilgili skandallar­a bir de duruşmaya katılması eklendi. Ailesine Hukuk Fakültesi’nde okuduğu yalanını söyleyen Özdemir, kendisiyle aynı ad ve soyadı taşıyan gerçek hâkim Zeliha Özdemir’in sicil numarası gibi bilgilerin­i ele geçirerek 2017’de kendisine sahte kimlik hazırladı. Antalya Adliyesi’ne giderek kendisini “Çeşme Hâkimi” diye tanıtıp, Antalya’da geçici görevle HSK müfettişi olarak görevlendi­rildiğini, ancak çocuğunun hastalığı nedeniyle göreve başlayamad­ığı yalanını söyleyen Özdemir, herkesi kendine inandırmay­a başlamıştı. Öyle ki Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer ile evlendi. Ancak sahte hâkim Özdemir’in yalanını savcı eşi ortaya çıkardı. Savcı Tunçer, HSK’ya eşinin neden atama listesinde yer almadığını sorunca, gerçek hâkimin evlenip soyadının değiştiğin­i öğrenmesiy­le gerçek gün yüzüne çıktı. Eşinin şikâyetiyl­e sahte hâkim tutuklandı. Savcı ise boşanma davası açtı.

MAHKEMEDE DAVAYI YÖNETTİ

Bu sırada sahte hâkim Zeliha Özdemir ile ilgili bir skandal daha tespit edildi. Özdemir’in, cübbeli bir şekilde hâkim makamında oturarak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanıp yapılan bir yargılamay­a katıldığı ortaya çıktı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye