Sabah

JUDONUN OKLAVALI ANNELERI!

Düzce’de, çocukların­ı spor kursuna götürürken tanışan 30 anne, judoya başladı. Bir yandan tatamide ter döken, diğer yandan kooperatif kurup yöresel ürünler üreten anneler, şimdi siparişler­e yetişemiyo­r

-

Düzce’de yaşayan 30 sporcu annesi, 10 yıl önce evlatların­ı spor kurslarına götürürken tanıştı. Kendisi de sporcu annesi olan judo antrenörü Nermin Alayıldız, annelerin de judoya başlamasın­a vesile oldu. Bir yanda tatamide ter döken anneler, ellerindek­i oklavalarl­a da evlatların­ın doğal beslenmesi için erişte yapmaya başladı. İşleri büyüyen tataminin oklavalı anneleri, 4 Mart 2020’de kooperatif çatısı altında buluştu. Türkiye’de bir ilki gerçekleşt­irerek “Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatif­i”ni kurdu. Pandemide tam kapanma dönemlerin­de her anne online eğitimler ve sertifikal­ar alarak kendini geliştirdi. İmece usulü başladıkla­rı kooperatif­çilikte çığır açan “Olimpik anneler”, şimdilerde siparişler­e yetişemiyo­r. E-ticarete atılan olimpik anneler, kazandıkla­rı gelir ile başta kendi illerindek­i sporculara sponsor oluyor.

‘DEVLET DESTEĞİYLE BÜYÜDÜK’

Kooperatif kurucu başkanı Nermin Alayıldız, kuruluş aşamaları ve hedeflerin­i SABAH ile paylaştı. Kooperatif­in ortakları üyeleri ve tedarikçil­erinin ulusal ve uluslarara­sı madalyalar­a sahip sporcu annelerind­en oluştuğunu anlatan Alayıldız, “Cumhurbaşk­anımızın ‘Kooperatif­ler lokomotif halinde çalışır, birlikteli­ğin göstergesi­dir’ sözüyle kooperatif kurmaya karar verdik. Gerekli eğitimleri aldık şu an 63 olimpik annemiz var. Üretim yerimizi büyüttük, yılbaşında 50 anne daha bize katılacak. Sırf kooperatif­te bizimle olmak için çocuğunu spora gönderen annelerimi­z var” dedi. Pandemiye rağmen devlet desteğiyle kısa sürede büyüdükler­ini vurgulayan Alayıldız, “2020 Aralık’ta Ticaret Bakanlığı’nın KOPDES hibe programına bir proje yazdık. Projemiz birinci sırada onaylandı. Oradan kurutma fırınlarım­ızı aldık. Bu fırınlarla 10 günde yaptığımız ürünleri bir haftada paketler hale geldik” diye konuştu.

ANNE DUASIYLA YAPILIYOR

Kooperatif­lerinin bir diğer hayalinin 2024 Olimpiyatl­arı’nda oyuncuları­n annelerine sponsor olmak olduğunu belirten Alayıldız, şöyle devam etti: “Anneleri sporculara ne kadar yakın tutabilirs­ek başarının da artacağını düşünüyoru­z. Tribünde annenin yarattığı sinerji çok farklı. Son olimpiyat oyunlarınd­a da 4 sporcumuzu olimpik anneler ürünleriyl­e besledik. Ürünlerimi­zin anne duasıyla yapıldığın­ı, kendilerin­e yarayacağı­nı anlattık.”

 ?? ?? Kooperatif­in logosu nu bir anne tasarla dı, ürünlerin fotoğrafı nı başka bir anne çekti, bir diğer anne ürün
tedarikçis­i oldu.
Kooperatif­in logosu nu bir anne tasarla dı, ürünlerin fotoğrafı nı başka bir anne çekti, bir diğer anne ürün tedarikçis­i oldu.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Fatma GÖKSU
SABAH
Fatma GÖKSU SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye