Sabah

FLO’nun hedefi bölgesel marka olmak

Ayakkabı devi FLO, gözünü yurtdışına dikti. Bölgesel marka olma hedefiyle yurtdışınd­a yatırım atağına kalktıklar­ını söyleyen CEO Burak Övünç, “Kendimizi o noktaya yakın görüyoruz” dedi

- FERIDE CEM feride.cem@sabah.com.tr

Pandemi kısıtlamal­arının kaldırılma­sıyla rahat nefes alan Türk perakende sektöründe yüzler gülmeye başladı. İç piyasada ayakkabı sektörünün en büyük oyuncusu konumundak­i FLO Mağazacılı­k, önüne koyduğu yüksek hedeflerle büyümesini sürdürüyor. Yol haritaları­nı bölgesel güç olma hedefiyle hazırladık­larını söyleyen FLO Mağazacılı­k CEO’su Burak Övünç, “Yurt dışında daha hızlı koşmamız gerekiyor. EMEA Bölgesi’nde Türkiye’den çıkan 10 markadan biri olma vizyonumuz var. Kendimizi o noktaya yakın görüyoruz. Yolumuza çok daha emin adımlarla ilerliyoru­z” dedi. Övünç’le bünyesinde Lumberjack, Kinetix, Polaris, Nine West, U.S.

Polo, Dockers by Gerli gibi markaları bulunduran FLO Mağazacılı­k’ın yeni dönem hedeflerin­i konuştuk...

Kısıtlamal­arın kalkmasıyl­a perakende sektörü atağa kalktı. Sizde de aynı durum söz konusu mu?

Evet sektörümüz­de yüzler gülüyor... 1.5 yıl süren zorlu bir süreci geride bıraktık. Ertelenmiş talep devreye alındığı için ciddi bir alışveriş trafiği ile karşı karşıya kaldık. Çarkların hızlı bir şekilde tekrar dönmeye başlaması, üretimin tam gaz devam etmesi, ayrı bir keyif veriyor bize. Pandemi öncesi döneme dönmüş durumdayız. 2019 rakamların­a döndük, sanki 2019’un üzerine çıkacağız gibi görüyoruz.

O zaman özlemişiz ayakkabı almayı diyebiliri­z...

Evet, ayakkabı tüketimini tetikleyen en önemli unsur insanların dışarıya çıkması, sosyal hayatın devam etmesi... Onun getirdiği bir ekstra tüketim var.

Özellikle spor ayakkabıla­rda

daha çok satış artışı var diyebilir miyiz?

Evet var... Pandemi öncesinde yavaş yavaş insanlar rahatlığı, spor hayat tarzını daha ön plana çıkarmaya başlamıştı zaten. Bu trend pandemide iyice hızlandı. Yani artık insanlar hareketi de hayatların­ın içerisinde daha fazla katmak istiyor. İki sene önce toplam satışlarda spor ayakkabıla­rın aldığı pay yüzde 25’lerdeyken yüzde 33-35’lere çıkmaya başladı.

Siz In Street mağazaları ile giyimde de varsınız?

Evet varız... Spor hayat tarzına odaklanmış 136 mağazası bulunan In Street mağaza zincirimiz var. O mağazalard­a spor tekstilini­n aldığı pay yüzde 30’lara kadar çıktı. Bu marka ile yurtdışınd­a büyümek istiyoruz.

En çok mağazalı ayakkabı markası olarak buradaki hedeflerin­iz neler?

Mağazalar bizim için müşteriler­imize ulaşmak anlamında çok çok kritik noktalar. Şu anda bizim 473’ü FLO olmak üzere 623 mağazamız var. FLO’ların 357 tanesi Türkiye’de, 116’sı yurtdışınd­a. 136 In Street,

14 tane de Nine West mağazamız var. Mağazalar satışlarım­ızın yaklaşık yüzde 80’ini oluşturuyo­r. E-ticaret satışlarım­ızda yüzde 15-20 bandında yer alıyor. Bu yıl pandemiye rağmen 42 mağaza açtık. Sene sonuna kadar ilave 42 mağaza daha açacağız.

Yatırıma bu dönemde de ara vermediniz yani...

Evet, hiç ara vermedik. Bu sene toplam 265 milyon liralık yatırım yapmış olacağız. 2022’de 375 milyon liralık bir yatırım yapmayı planlıyoru­z. Bu sene 6 milyar TL’lik bir ciroya ulaşırız. Seneye de bu hedefi 9.6 milyar TL olarak koyduk.

 ?? ??
 ?? ?? Burak Övünç
Burak Övünç
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye