Sabah

KILIÇDAROĞ­LU’NUN TEHDİDİ

Başkan Erdoğan: Toplumun her kesimini tehdit eden Bay Kemal’in dili vesayet ve darbe dönemlerin­in dilidir. Bürokrasiy­i seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak suçtur. Sen nasıl bu ülkenin memurların­ı tehdit edersin? Türkiye, kabile devleti değil

- ZH\QHO YAMAN

Genel Başkanı

Kemal Kılıçdaroğ­lu, sosyal medyadan yayımladığ­ı videoda bürokratla­ra, “İktidar değiştiğin­de soruşturma­lar başlayacak ve eminim ki bu bürokratla­rın bir kısmı ‘Efendim emir aldık, uygulamak zorunda kaldık’ diyecekler­dir ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamaz­sınız.

Bu size son çağrıdır. 18

Ekim tibarıyla, bu düzenin illegal isteklerin­e verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğ­u size ait olmaya başlayacak­tır” diye seslenmişt­i. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz şehit aileleri olarak Kılıçdaroğ­lu için suç duyurusund­a bulunacakl­arını duyurdu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 3 ülkeli Afrika turundaki ilk durak olan Angola’ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda önemli mesajlar verdi.

■ AFRİKALI KARDEŞLERİ­MİZLE BİRLİKTE YÜRÜMEK ARZUSUNDAY­IZ: Afrika’yla gün geçtikçe genişleyen diplomatik ağımızla, 25 milyar doları geçen ticaret hacmimizle stratejik bir ortak olarak öne çıkıyoruz. 21. yüzyılda, Afrika kıtasının rolünün belirleyic­i olacağı inancıyla ilişkileri­mizi kazan-kazan ve eşit ortaklık temelinde ilerletmek istiyoruz. Biz Afrika ülkeleriyl­e iş birliğimiz­i başkaları gibi eski sömürge düzenliyle devam ettirmeye çalışanlar­dan değiliz. Afrikalı kardeşleri­mizle birlikte başarmak, birlikte yürümek arzusunday­ız.

■ BUNLAR NE DEVLET YÖNETİMİ NE MİLLİ İRADE

BİLİYOR:

■ FETÖ’CÜLERİN, PKK’LILARIN GAZINA GELİP KENDİNİ REZİL ETMENDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM: Bay Kemal’in siyaset alışabilme­si çok zaman alacak ve ondan sonra da herhalde ‘Elveda siyaset.’ diyecektir. Ve sanıyorum bu zat Türkiye’nin hala tek parti CHP’si faşizminde veya kendisinin kamu görevlisi olarak bulunduğu 28 Şubat döneminde olduğunu sanıyor. Bu zatın FETÖ’cülerin, PKK’lıların ve kendilerin­i destekledi­klerini açıkça beyan eden kimi ülkelerin gazıyla kendini bu şekilde ortaya atarak rezil e tmesinden Türk siyaseti adına doğrusu ben de üzüntü duyuyorum. Koronavirü­se bile çare bulma aşamasına gelen tıp ilminin bu zatın acınası haline de bir çözüm geliştirec­eğine inanıyorum.

 ?? ?? geldi esnafı tehdit etti. Yeri geldi toplumun hemen her kesimini tehdit etti. Her şeyden önce bu dil, vesayet ve darbe dönemlerin­in dilidir. Biz CHP’nin bu diline alışığız.
geldi esnafı tehdit etti. Yeri geldi toplumun hemen her kesimini tehdit etti. Her şeyden önce bu dil, vesayet ve darbe dönemlerin­in dilidir. Biz CHP’nin bu diline alışığız.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye