Sabah

CHP’YE GÖNÜL VERENLER! PARTİNİZİ ACIKLI DURUMDAN KURTARIN

-

■ üstelik de dünyanın içinden geçtiği şu kritik dönemde bu tarz yıkım siyasetine değil, eser ve hizmet siyasetine

ihti

■ TÜRKİYE’NİN BİR HUKUK DEVLETİ OLDUĞUNU BAY KEMAL’E HATIRLATIR­IM: Her şeyden önce Türkiye vesayeti de darbe zihniyetin­i de gömeli çok oldu.Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı. Boş heves. Diğer taraftan, Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal’e hatırlatıy­orum. Burası bir hukuk devletidir. Bir kabile devleti değildir.

■ BU DİL VESAYET VE DARBE DÖNEMLERİN­İN DİLİDİR: Kılıçdaroğ­lu şimdi bir de tarih veriyor. Ve yarın pazartesi. Pazartesid­en itibaren bu ülkede memurların vay haline. Hadi bakalım. Göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Bay Kemal, bu alan boş değil. Ve bu ülkede memurunun, hakiminin, polisinin, öğretmenin­in, bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır. Tabii Bay Kemal yeri geldi çiftçiyi tehdit etti. Yeri

■ yacı vardır. CHP’ye gönül veren vatandaşla­rımı da partilerin­i bu acıklı durumdan kurtarmak üzere harekete geçmeye davet ediyo

rum.

■ (F-16 alımıyla ilgili iddialara ilişkin soruya) Bu F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. Bizim böyle bir durumumuz söz konusu değil. 1 milyar 400 milyon dolar F-35’ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD’nin böyle bir teklifi söz konusu oldu. Bununla ilgili olarak da ülkemizin savunma ihtiyaçlar­ını gidermek için ne gerekiyors­a bu adımları atalım dedik. Bugünün devamlılığ­ı için de özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır ve modern duruma getirmek için de çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. F-16’ların modernizas­yonundan tutun yenilerini almak suretiyle filomuzu daha da geliştirel­im gayreti içerisinde­yiz. Bu F-35 ödemesini almamız gerekiyor. Sorunun çözümü için de diyaloğu önemsiyoru­z.

 ?? ?? 6ABA+
BAŞKAN Erdoğan, Mevlid Kandili dolayısıyl­a yayımladığ­ı mesajda şunları kaydetti: “Milletimiz­in ve İslam aleminin Leyle-i Mevlid’ini tebrik ediyor, alemlere rahmet Peygamber Efendimizi­n veladetini­n vuku bulduğu bu kutlu gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”
Aynı mecburiyet tüm siyasetçil­er için de geçerlidir. Bu açıklama tabii CHP zihniyetin­in vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiy­i özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında­n başka bir şey değildir. Tabii bu CHP zihniyetin­in ilk çılgınlığı da değildir. Bu hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bunlar ne devlet yönetimini­n ne milli iradenin ne de demokrasin­in ne olduğunu biliyorlar. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurların­ı tehdit edersin? Bir taraftan kalkıyorsu­n öğretmenle­ri tehdit ediyorsun. Bir taraftan memurları tehdit ediyorsun.
Yeri geliyor polisi, yargıyı tehdit ediyorsun. Sen kimsin ya?
6ABA+ BAŞKAN Erdoğan, Mevlid Kandili dolayısıyl­a yayımladığ­ı mesajda şunları kaydetti: “Milletimiz­in ve İslam aleminin Leyle-i Mevlid’ini tebrik ediyor, alemlere rahmet Peygamber Efendimizi­n veladetini­n vuku bulduğu bu kutlu gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.” Aynı mecburiyet tüm siyasetçil­er için de geçerlidir. Bu açıklama tabii CHP zihniyetin­in vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiy­i özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında­n başka bir şey değildir. Tabii bu CHP zihniyetin­in ilk çılgınlığı da değildir. Bu hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bunlar ne devlet yönetimini­n ne milli iradenin ne de demokrasin­in ne olduğunu biliyorlar. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurların­ı tehdit edersin? Bir taraftan kalkıyorsu­n öğretmenle­ri tehdit ediyorsun. Bir taraftan memurları tehdit ediyorsun. Yeri geliyor polisi, yargıyı tehdit ediyorsun. Sen kimsin ya?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye