Sabah

İmamoğlu 100 bin imza ile aday

-

Kılıçdaroğ­lu ve İmamoğlu arasında yaşanan ‘adaylık yarışı’ CHP içinde ‘el mi yaman bey mi yaman’ sözü nün karşılığı şu sıralar! Cumhurbaşk­anlığı için Millet İttifakı’nın ortak adayı olmak la ilgili başlarda isteksiz olan CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu, kurmay çevresinin baskı sı ve yönlendirm­esi ile tam konsantre

‘aday olduğunu’ ilan etti, etmeye devam ediyor. Daha birkaç ay öncesine kadar Cumhurbaşk­anı adayı olacak kişinin ‘Genel Başkan olmaması gerektiği’ açıklama sı yapan Kılıçdaroğ­lu, bırakın artık Genel Başkanlık sıfatını, yaptığı tarifler ve attığı adım ve strateji ile her geçen gün ‘ben ada yım’ algısını daha da pekiştirme­ye çalışı yor. Ama gelgelelim en büyük rakibi kendi partisi içinden. Hatta, kendi ısrarıyla ve pek çok parti kurmayıyla ters düşmesine sebep olduğu halde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday yaptığı Ekrem İmamoğlu!

İmamoğlu’nun bu niyeti seçildikte­n sonra değil, daha adaylığı sürecinden bel liydi. ‘Ben aslında Büyükşehir’e değil, Cumhurbaşk­anlığı’na adayım’ mesa jını ortaya koyan her adımı attı, atmaya devam ediyor. Kaldı ki bu niyetinde yalnız da değil, ciddi bir milletveki­li (CHP’li) des tekçisi de var. Millet İttifakı ortakların­dan Meral Akşener’in ‘kardeşim’ diyecek kadar, Fatih Sultan Mehmet’e benzetecek kadar desteği de var. İttifakın diğer ortağı HDP’yi memnun edecek adımlar atmaya en başın dan bu yana devam ediyor. Kayyım ata nan HDP’li belediye başkanlığı­na des tek turundan tutun da, Diyarbakır’a defalarca gidip Diyarbakır Annelerini ziyaret etmeden dönmesi ve daha nice leri ve eşi Dilek hanımın, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile düzenli olarak görüşmesi ve ilişkile ri yakın tutma girişimi de bu adımlar dan sadece birkaçı. Belediye Başkanı seçildiğin­den bu yana İstanbul’dan çok Anadolu yollarında, il il dolaşan Ekrem İmamoğlu’nun son olarak doğuyu kapsa yan ziyaretler­i de CHP içinde artık rahatsızlı ğı gün yüzüne çıkardı. CHP İl Başkanının karşılamad­ığı Diyarbakır’dan önce Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un teşkilatla­ra talimat verdiği ve hatta İmamoğlu’na gezinin iptali için uyarı gönderdiği de biliniyor.

Önümüzdeki günlerde bu gezinin ve verilen mesajların yankıların­ı, yansıma larını daha çok tartışacağ­ımız kesin. 29 Eylül’de İstanbul’daki Tarım Zirvesi öncesin de bu zirveye katılacak tüm CHP’li Belediye Başkanları­na bir gün erken gelmeleri daveti ni yapan ve gelen bütün CHP’li Başkanlara iki buçuk yıl içinde neler yaptığını anlatan tanıtımlar düzenleyen İmamoğlu’nun bu tavrı bir ay önce de rahatsızlı­k yaratmıştı. Sadece Genel Merkez yönetimi değil, başkanlar da İmamoğlu’nun bir Belediye Başkanı gibi değil, Genel Başkan ve Cumhurbaşk­anı adayı olarak bu çalışmalar­ı gerçekleşt­irdi ği yorumunu yaptılar. Ve; aynı toplantı da İmamoğlu’nun ekibi gelen başkanlara ve ekiplerine “Eğer CHP Cumhurbaşk­anı adayı olarak ilan etmezse 100 bin imza toplayıp aday olacağız” mesajı da açık açık verilmişti. Bir aydır fısıltıyla konuşu lan bu konu, İmamoğlu’nun Genel Merkez’in ‘gitme’ talimatına rağmen yaptığı Elazığ ve Diyarbakır gezisi ve mesajların­ın ardından artık iyice su yüzüne çıktı.

Twitter: @sebnemburs­ali SMS: SBU yaz 4122’ye gönder.

(1.60 TL) MH: 444 88 81

 ?? ?? ŞEBNEM
sebnem.bursali@sabaK.FRm.tr
ŞEBNEM sebnem.bursali@sabaK.FRm.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye