Sabah

Erbaş’tan Mevlid Kandili mesajı PEYGAMBERİ­N YOLU KURTULUŞUN YOLUDUR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajı ve Hz. Muhammed’in örnekliği, bütün insanlık için yegane kurtuluş yoludur

- Editör: 2rhaQ T8RAN Tasarım: Bahadır ÇETİNKAYA ANKARA

Erbaş, Mevlid Kandili mesajında, rahmet elçisi Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatar­ak, Allah’ın bu geceyi tüm insanlık için hayırlara vesile kılmasını diledi.

Cihanın henüz İslam nuruyla aydınlanma­dığı bir devrin karanlıkla­rında yönünü kaybeden insanlığın Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifiyle istikameti­ni bulduğunu belirten Erbaş, cehaletin hüküm sürdüğü, güçsüz olanın ezildiği bir çağda Hz. Muhammed’in yol göstericil­iğinin, hayatın akışını, ilimden, adaletten, merhamette­n ve iyilikten yana değiştirdi­ğini ifade etti.

Hz. Muhammed’in iyilik ile fazilette, hak ve hakikati bilmede insanlığa rehber olduğunu vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:

KUR’AN-IN REHBERLIĞI­NDE

“Böyle bir zamanda nereye doğru yol aldığımızı bilmek, bu yolda önümüze çıkan engelleri tanımak ve zorlukları­n üstesinden gelecek güç ve cesareti kazanmak, ancak Kur’an-ı Kerim’in eşsiz rehberliği ve Hz. Peygamber’in emsalsiz örnekliği ile mümkün olacaktır. Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajları, Peygamberi­mizin insanlığa sunduğu erdemler ve onun hikmet yüklü ahlaki örnekliği, bütün insanlık için yegane kurtuluş yoldur”

eşsiz Kerim’in Kur’an-ı ahlaki “Onun hayatı,

şekillenen inşa ilkeleriyl­e yeniden

kendini isteyenler değerlerle yaşamak üzere kılavuzdan

istikamet Bu etmek ve kılavuzdur. en sağlam tarihinin

bugün için insanlık,

kalan yaşamaktad­ır. uzak birini

dönemlerin­den cenderesin­deki en zorlu sorunların ulaştıraca­k

Küresel ötesine nesiller

sesini sahibi insanlık, soluğun

üstü bir getirdiği çağlar Peygamber’in olarak Hz. muhtaçtır.

değerlere

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ali Erbaş
Ali Erbaş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye