Sabah

HDP’den izin alamadı bizi görmezden geldi

Diyarbakır anneleri, Diyarbakır’ı ziyaret edip de yanlarına gelmeyen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi: HDP’den izin alamamıştı­r. Bu çadıra gelmesi için yürek lazım

- Hüseyin KAÇAR

Diyarbakır annelerini­n terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır il Binası önünde başlattığı oturma eylemi 776 gündür devam ederken, ailelere destek ziyaretler­i de sürüyor. Cumartesi günü eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Diyarbakır’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kentte bir dizi ziyaretler­de bulunurken, iki yılı aşkındır evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini görmezden geldi. İmamoğlu’nun, Elazığ’dan Diyarbakır’a gelirken aracıyla evlat nöbetinin sürdüğü bölgenin yakınından geçmesine rağmen ziyaret etmediği anneler, SABAH’a konuştu.

“GELMESI IÇIN YÜREK LAZIM”

Ekrem İmamoğlu’na tepki gösteren annelerden Ayşegül Biçer, “Bu çadıra gelmesi için yürek lazım” diyerek eleştirdiğ­i İmamoğlu’nun HDP ve CHP’den izin alamadan anneleri ziyaret edemeyeceğ­ini söyledi. Eylemi başlatan annelerden biri olan ve iki yıl sonra oğlu Mustafa’ya kavuşan anne Ayşegül Biçer, “Anneler için gerçekten üzülüp açıklama yapan siyasiler, bu kente geldiğinde bize destek ziyaretind­e bulunuyor. Ama ne yazık ki; hem CHP, hem İYİ parti anneleri

“HDP KORKUSUNDA­N”

4 yıl önce kaçırılan oğlu Bayram için eylemini sürdüren Ayten Elhaman ise, Ekrem İmamoğlu’nun ikinci kez geldiği Diyarbakır’da annelerle bir araya gelemediği­ni belirterek, “Onlar HDP’den izin alamadığı için yanımıza gelemiyor. İmamoğlu’nun eşi Dilek hanımda bir anne. En azından Dilek hanım gelip buradaki anneleri dinleyip destek verebilird­i” dedi.

Oğlu Özkan için eylem yapan Süleyman Aydın da, “HDP korkusu mu onları buraya getirmiyor” diye sordu.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH görmezden gelmeye devam ediyor. Her açıklamala­rında, ‘HDP ile ortak değiliz’ diyen CHP, konu anneler olunca da üç maymunu oynuyor. İmamoğlu’nun Diyarbakır gezisi bunu bir daha ortaya koydu. HDP, çekincesi İmamoğlu’nu buraya getirmedi” diye konuştu.
SABAH görmezden gelmeye devam ediyor. Her açıklamala­rında, ‘HDP ile ortak değiliz’ diyen CHP, konu anneler olunca da üç maymunu oynuyor. İmamoğlu’nun Diyarbakır gezisi bunu bir daha ortaya koydu. HDP, çekincesi İmamoğlu’nu buraya getirmedi” diye konuştu.
 ?? ?? Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye