Sabah

BAKASETAS FIRTINASI

-

bir oyuncu ki, sezon başından beri attığı goller ve asistleriy­le takımı sırtlayan ve de her maç oyunuyla öne çıkan futbolcunu­n adı Bakasetas...Dün de yoğun milli maç trafiğinde­n çıkmasına rağmen sonucu belirleyen isim oldu..

Abdullah Avcı, Hamsik’in yokluğunda ofansif ağırlıklı bir kadroyu tercih etti. Önce Gervinho’nun değerlendi­remediği pozisyon ve ardından F.Bahçe’nin golü geldi. Her iki takımın da ©11-11’ oynadığı anlarda Trabzonspo­r bir türlü organize olamadı. Fenerbahçe ise Trabzonspo­r’un özellikle sağ kenarından geliştirdi­ği ataklarla pozisyon üretti. Fakat Fenerbahçe savunmasın­ın en önemli ismi .im Min-Jae’nin ikinci sarı kartıyla gelen kırmızı karttan sonra ise oyunda dengelerin değiştiğin­i gördük.

İkinci yarı 10 kişi kalan Fenerbahçe, oyunu tamamen kendi alanında kabul etti. 2-1 kazanılan Kayseri maçında 2 golü atan, 1-1 biten Alanya maçında 1 puanı getiren asisti yapan Bakasetas dün de 2 golle yıldızlaşt­ı.

Süper Lig kariyerind­eki ilk frikik golü kayıtlara geçti. Aynı zamanda 2007-08 sezonundan bu yana Trabzonspo­r formasıyla sarı-lacivertli ekibe frikik golü atan ilk oyuncu,

Mandıralı’dan sonra

Bakasetas 9 lig maçında 7 gol 3 asiste ulaştı. 21 puanın 16’sına direkt katkı sağlayıp 13 milyon 750 bin Euro’nun Trabzonspo­r’un kasasına girmesini sağladı.

FOTOĞRAFLA­R: MUSTAFA NACAR

Trabzonspo­r’un çilingiri Bakasetas maçtan sonra şunları söyledi: “Takımın kazanması çok önemli. Hem kazanıp hem de gol atınca çifte mutluluk yaşıyorum. Çok iyi dans edemiyorum ama Abdülkadir Ömür’ün ricası üzerine o dansı (kolbastı) yaptım. Yunanistan’da da büyük bir takımda (AEK) oynadığım için buradaki adaptasyon sürecime faydası olduğunu düşünüyoru­m. Taraftarın saygısına ve sevgisine karşılık vermeye çalışıyoru­m.”

 ?? ?? 18 EKİM 2021 PAZARTESİ
Yunan oyuncusu durdurulam­ıyor.
F.Bahçe’yi avladığı ilk gol Bakasetas’ın
olarak
1987-88 sezonunda Hami
18 EKİM 2021 PAZARTESİ Yunan oyuncusu durdurulam­ıyor. F.Bahçe’yi avladığı ilk gol Bakasetas’ın olarak 1987-88 sezonunda Hami
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye