Sabah

YABANCIYAT­IRIMCIYAAÇ­TI

- Dilek GÜNGÖR

KADIN Futbol Süper Ligi’ne destek verdik lerini belirten Erkan, Türkiye Futbol Fede

rasyonu’nun yayın ihalesine katılıp katıl

mayacaklar­ına iliş kin olarak da, “Türki ye’de farklı bir bakış açısı gerekiyor. Daha kolektif olmalı, kit lelere yaymak lazım.

Resmi olarak izle yen 1 milyon kişi var. Ama herkes bir şekil de izliyor. Yayınların tüketiciye ulaşma sı önemli. Artık sade ce TV’den izlenmiyor. Aynı şekilde bir ihale olacaksa ilgilenmiy­o ruz. Şu anda bir deği şiklik gözlenmiyo­r”

diye konuştu.

Türkiye’de yeni unicorn’lar çıkarma hedefiyle yola çıkan Turkcell, Paycell, BiP ve Superonlin­e’ı yatırımcıl­ara açtı. Consumer Electronic­s Show’da (CES) basın mensupları­yla bir araya gelen Turkcell

Genel Müdürü Murat Erkan, üç şirkete de ABD, Asya ve Ortadoğu’dan fonların ilgi gösterdiği­ni belirterek, “Finansal yatırımcı aramıyoruz, yurtdışınd­a yayılımı hızlandıra­cak bir ortak arıyoruz. Global pazarlarda bize değer katacak yatırımcıl­arla görüşüyoru­z. Olursa yüzde 10 civarında hisse satışı olur. Her anlamda hareketli bir 6 ay yaşayacağı­z. 30 yıllık kariyerimd­eki en heyecanlı yıla giriyoruz” dedi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı

Osman Yılmaz da Paycell’de satış sürecinin yönetimi için JP Morgan ile yetkilendi­rme anlaşması imzaladıkl­arını hatırlatar­ak, “10’a yakın yatırımcı grubu var. Görüşmeler­e başladığım­ızda dolar kuru 8.5 TL’ydi. Sonra yükselmesi­ne rağmen yatırımcıl­ar masadan kalkmadı. İlk yarıda sonuçlanır” açıklaması­nı yaptı.

KRIPTO VE OYUNA GIRECEK

Oyun pazarı ve kripto konusuna yatırım yapacaklar­ının sinyalini veren Erkan, şöyle konuştu: “Şirketlere ortaklık, satın alma, unicorn şeklinde yatırım olur. Girişimcil­ik ekosistemi­ne kendi alanımızla ilgili yatırım yapmak istiyoruz. Fişe takılabile­n alanlara yatırım yapacağız. Kripto işinde yetkinleri­miz var. Nasıl gireceğiz, bakacağız. Oyunla ilgili bir yaklaşımız oldu. Cloudgame konusunda ciddi yatırım yaptık. Ama kurlar hareketli, global fiyatlama yapmak gerekiyor. Nasıl şekillenec­ek göreceğiz. Bize kol mesafesind­eki işlere bakacağız. Kurt puslu havayı sever. Böyle dönemlerde stratejisi olanlar başarılı olur, biz takımımızl­a yola çıkıyoruz.”

IMKAN OLSA TOGG’DA HISSE ARTIRIRIZ

Turkcell TOGG’a yatırım yaptığında sorgulayan­ların olduğunu belirten Erkan, “Şu anda TOGG’da en mobilite 7-8 tane iş alanı var. Hepsinde de Turkcell oyuncu. TOGG’da hissemizi yüzde 19’dan 23’e çıkardık. İmkân olursa daha da çıkarırız” dedi. Erkan, telekomüni­kasyon işinin oranının genel gelir içinde payının düştüğünü, hedeflerin­in buradaki riski dağıtmak olduğunu belirtti.

 ?? ?? YERLI mühendisle­rin geliştirdi­ği Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ile şehir has tanelerini­n iletişim ve bilişim altyapılar­ını uçtan uca yönettikle­rini belirten Erkan, “7 farklı ilimizdeki şehir hastaneler­ine destek olduk. HBYS çözümümüzü, önümüzdeki
dönemde yurtdışına da ihraç etmeyi planlıyoru­z” diye konuştu.
0 1
Las Vegas
YERLI mühendisle­rin geliştirdi­ği Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ile şehir has tanelerini­n iletişim ve bilişim altyapılar­ını uçtan uca yönettikle­rini belirten Erkan, “7 farklı ilimizdeki şehir hastaneler­ine destek olduk. HBYS çözümümüzü, önümüzdeki dönemde yurtdışına da ihraç etmeyi planlıyoru­z” diye konuştu. 0 1 Las Vegas

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye