Sabah

0etaverse gözümüze de girdi

-

Göz hastaların­ı hem hastane hem de evde takiS etmelerini sağlayan Oculera, hastaneden ¶0etaverse’e hayatın her alanında yer alıyor

içine giren Metaverse kavramı, CES 2022’nin de popüler teknoloji kelimeleri­nden biri oldu. Emre Bülbül, Mert Keleş, Kağan Özaslan, Hande Güleç tarafından kurulan Oculera girişimi göz sağlığında kullanılan test ve tedavi yöntemleri­ni sanal gerçeklik gözlükleri üzerinde çalışan yazılımlar­a dönüştürüy­or.

Mert Keleş hastaneler­de kullanılan cihazları taşınabili­r bir pakete sığdırarak hastaların hem hastanede hem de evlerinde göz sağlıkları­nı takip etmelerini sağladıkla­rını belirterek, “Ürettiğimi­z çözümler sanal gerçeklik altyapısın­da çalıştığı için hastaneden ‘Metaverse’e hayatın her alanında hastaların ve doktorları­n hayatını kolaylaştı­rıyor. Bu ulaşılabil­irlik sayesinde toplum sağlığı seviyesind­e fark yaratmak istiyoruz. Sonuçta, gören toplum, eğitim alan, okuyan, sosyalleşe­n, iletişime geçen toplumdur. Klinik faydaların yanında bu tarz toplumsal faydalar da şirket vizyonumuz içerisinde yer alıyor” dedi.

YIKICI TEKNOLOJI KOLAY DEĞIL

DOKTOR HASTA BULUŞMASI

Ürüne hem Türkiye’de hem de yurtdışınd­a ciddi bir talep oluştuğunu ifade eden Mert Keleş, “İlerleyen süreçte global satışlara odaklanmak ve Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerin­de hizmet vermeye başlamak istiyoruz. Şu anda parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz İş Bankası Workup Programı’nın da yardımıyla globale yayılırken farklı iş modelleri geliştirme­k istiyoruz” diye konuştu. Salt tıbbi cihaz üreticisi olmak yerine insanların metaverse’te ziyaret edebilecek­leri bir kliniğe dönüşmek istedikler­ini aktaran Keleş, fiziksel hastaneler­in yanında burada doktor-hasta buluşmalar­ını sağlamayı da hayal ettiklerin­i sözlerine ekledi.

 ?? ?? ağır bir denetim ve belgelendi­rme sürecinden geçtik. Bu sürecin ardından ürünümüz pazara çıktı. Sunduğumuz altyapı yıllardır kullanılan geleneksel eş değerlerin­e kıyasla göz sağlığı sürecini çok daha farklı ele alıyor. Bu farklılık hem sektörün farklı bileşenler­i yani hekim, doktor, işletme sahibi tarafında bir alışma süreci doğuruyor hem de bizim doğru ürün-pazar uyumunu yakalamamı­zı zorlaştırı­yor. Açıkçası, bu tarz yıkıcı bir teknolojiy­i geliştirme­k, pazarda doğru konumlandı­rmaktan daha kolay olabiliyor.”
ağır bir denetim ve belgelendi­rme sürecinden geçtik. Bu sürecin ardından ürünümüz pazara çıktı. Sunduğumuz altyapı yıllardır kullanılan geleneksel eş değerlerin­e kıyasla göz sağlığı sürecini çok daha farklı ele alıyor. Bu farklılık hem sektörün farklı bileşenler­i yani hekim, doktor, işletme sahibi tarafında bir alışma süreci doğuruyor hem de bizim doğru ürün-pazar uyumunu yakalamamı­zı zorlaştırı­yor. Açıkçası, bu tarz yıkıcı bir teknolojiy­i geliştirme­k, pazarda doğru konumlandı­rmaktan daha kolay olabiliyor.”
 ?? ?? Göz muayenesi alanında kullanılan teknolojil­erin eskiliğini gidermek için kurulan Oculera girişimi 2020’nin henüz başında kuruluyor.
Mert Keleş, ekibe katılan doktor ortaklarla birlikte göz sağlığı alanında yeni bir çağın öncüsü olmak için yola çıktıkları­nı söyledi. Keleş, bu yolda karşılaştı­kları zorlukları ise şöyle anlattı:
“Bir sağlık ürünü
geliştirdi­ğimiz için
Göz muayenesi alanında kullanılan teknolojil­erin eskiliğini gidermek için kurulan Oculera girişimi 2020’nin henüz başında kuruluyor. Mert Keleş, ekibe katılan doktor ortaklarla birlikte göz sağlığı alanında yeni bir çağın öncüsü olmak için yola çıktıkları­nı söyledi. Keleş, bu yolda karşılaştı­kları zorlukları ise şöyle anlattı: “Bir sağlık ürünü geliştirdi­ğimiz için

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye