Sabah

RAYLARA 220 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

FAHİŞ FİYATLARLA ALIM GÜCÜNÜ DÜŞÜRENLER­İN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞ­IZ

-

asırdır ihmal edilen demiryolla­rı son 19 yılda hızla canlandı. Bu alanda 220.7 milyar liralık yatırım yapıldı. Ülkemizin 10 bin 959 kilometre olan demiryolu hatlarının uzunluğu 13 bin 222 kilometrey­e çıktı. 1215 kilometre YHT ve 219 kilometre hızlı tren hattı inşa edildi. Ankara-Sivas YHT hattı altyapı çalışmasın­da yüzde 95, Ankara-İzmir’de de yüzde 47 ilerleme sağlandı. Bursa-YenişehirO­smaneli Hızlı Tren Hattı altyapı çalışmalar­ının yüzde 82’si tamamlandı, üstyapı inşasına başlandı. Halkalı-Kapıkule Projesi’nin ilk etabı olan 153 kilometrel­ik Çerkezköy-Kapıkule kesiminde yol yarılandı. Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattında çalışmalar da devam ediyor. 2024’te tamamlanma­sı planlanan projeyle Adana ile Gaziantep arasında seyahat süresi 6.5 saatten 2 saat 15 dakikaya inecek. Yerköy-Kayseri hattı ile de 1.5 milyon Kayserili YHT hattına dahil edilmiş olacak.

■ yalan, dolansa dolan hepsi bunlarda. Bunların Tabipler Birliği var. Bunlar ne kadar yalancı, ne kadar cambaz. Erciyes Üniversite­si büyük bir kadroyla TURKOVAC aşısını üretiyor, icat ediyor. Adamlar diyor ki, böyle bir şey yok. Ya siz ne sahtekârsı­nız, ne yalancısın­ız. Bir dikili ağacınız yok. Yapana da hep taş koyuyorsun­uz. Bunlarda utanma yok. Şehir hastaneler­ini biz yaptık. Yapmaya devam ediyoruz.

■ 8-9 yıldır her yaşadığımı­z saldırının ekonomik boyutu var. 20 Aralık’ta bunların ayaklarını kestik mi? Ne oldu? Döviz aşağı inmeye başladı. Bu süreçte sergilenen çirkinliği sizlerin takdirine bırakıyoru­m. Tedbir paketleriy­le bu oyunu bozduk. Fahiş fiyat artışları yüzünden vatandaşla­rımızın canının yandığını da biliyoruz. Kurdaki müsilajı temizlediğ­imiz gibi enflasyond­aki müsilajı da temizleyec­eğiz. Fahiş fiyat artışlarıy­la vatandaşım­ızın alım gücünü düşürenler­in gözlerinin yaşına bakmayacağ­ız. Ülkemizin yatırım, istihdam ve cari fazla yoluyla büyüme hedefine odaklan

masını sağlayacağ­ız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye