Sabah

ŞANLıURFA SıNıRıNDA HAIN TUZAK: 3 şEHIT

Akçakale hudut hattında PKK’lı teröristle­rce tuzaklanan el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Hain saldırıda 3 kahraman şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı

-

oturduğun yerde. Bizim söylediğim­iz şey barış, huzur olsun, iki taraf zenginlikl­erden istifade etsin. ‘12 milin zamanıdır’ gibi yanlış bir hesap yapmasınla­r. Çünkü bu yanlış hesabı başkaları da yaptı. ‘15 Temmuz’dan sonra bu ordu bir şey yapamaz’ dediler, bu ordu bir ay sonra Fırat Kalkanı Harekatı’nı icra etti. Herhangi bir şekilde bizi test etmesinler, bir maceraya girişmesin­ler. Böyle bir hata yapmazlar inşallah. Türkiye olarak kimseye tehdit değiliz. Sorunları diyalog temelinde çözümden yanayız.

Akçakale ilçesi hudut hattında bulunan Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu’nda dün öğle saatlerind­e askeri araç geçerken patlama meydana geldi. Araçta bulunan Piyade Teğmen Murat Alyakut,

Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç şehit oldu.

1 asker de yaralandı. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik güçleri, teröristle­rin yakalanmas­ı için çalışma başlattı. Milli

Savunma Bakanlığı’ndan hain saldırıya ilişkin yapılan açıklamada “Akçakale/

Şanlıurfa hudut hattında 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristle­rce döşenen el yapımı patlayıcın­ın patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımı­z Piyade Teğmen

Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er

Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes

Koç şehit olmuştur” denildi.

Şehit Alyakut’un Atatürk

Mahallesi’nde yaşayan eşi Gülsüm

Alyakut’a acı haber verildi. Ailenin evine

Türk bayrakları asıldı. Şehitlerin bugün saat 09.00’da GAP Havaalanı’nda düzenlenec­ek törenle memleketle­rine uğurlanaca­ğı bildirildi.

■ S400’LER: “S400 saldırı silahı değil, kimseye tehdit de değil. F35’lerle beraber kullanıldı­ğında sakıncalar doğuruyors­a gelin görüşelim, gerekirse NATO’yu da çağırın” diyoruz. Asıl problem konumuz PKK/YPG diyoruz.

■ F35-F16 PAKETİ: Blok 70, Viper denilen F16 alımı ve envanterim­izdeki F16’ların modernizas­yonu için ABD’lilere başvuruda bulunduk. ABD Savunma Bakanlığı teklifimiz­e sıcak baktı ama “Kongre’den geçmesi lazım” dediler. F35’ler meselesind­e ise Türkiye’ye tahsisli uçaklar ve ödediğimiz para var. Birtakım konular konuşuldu. Gelecek ay ABD’de 2. toplantı yapılacak.

■ SINIR GÜVENLİĞİ: Hudut namustur. Yasa dışı göçle ciddi mücadele var. Son bir yılda 99 bin 602 kişi yakalandı. 314 bin 586 kişi de engellendi. Yakalananl­arın içinde 495’i terörist.

■ SURİYE SAHASI: (Operasyon ihtimali) Esas olan sınırlarım­ızın ve vatandaşım­ızın güvenliği. Onun için yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık. Bunların yeri ve zamanı, durum ve şartları var. (Suriye ile görüşme durumu) İlgili kurumlarım­ız ülkemizin hak ve menfaatler­i için yapılması gereken neyse bunları örtülü, açık yaptılar, yapacaklar. Devlet refleksi neyi gerektiriy­orsa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

 ?? ?? Şehit Murat Alyakut’un babaevine Türk bay
rakları asıldı.
Şehit Murat Alyakut’un babaevine Türk bay rakları asıldı.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye