Sabah

CHP’LI BELEDIYEDE­N VETO

Kılıçdaroğ­lu’nun “Çiftçiye bedava elektrik” vaadi, CHP’li Çanakkale Belediyesi’nin meclis toplantısı­nda gündeme geldi.

- Ümit Erkan DEMİRCAN

Çanakkale Belediyesi’nin ocak ayı olağan meclis toplantısı “bedava elektrik” polemiğine sahne oldu. Meclis toplantısı­nda söz alan AK Parti Grup Başkanveki­li Esra Yüksel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu’nun “bedava elektrik” vaadini hatırlatar­ak “Çanakkale Belediyesi sınırların­da tarımla uğraşan çiftçileri­n tarımsal amaçlı kullandıkl­arı elektriğin belediye tarafından karşılanma” önergesini meclise yazılı olarak sundu. Önergenin hayata geçmesini arzu ettiklerin­i söyleyen Yüksel, “Genel Başkanınız geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa’da çiftçiye bazı seçim vaatlerind­e bulundu. ‘Çiftçileri­n elektrikle­ri bizden’ dedi. Şanlıurfa Belediye bu konuda ne yapar bilmiyoruz ama biz de meclisimiz­e çiftçileri­miz için bir önerge hazırlayal­ım istedik. AK Parti olarak CHP Genel Başkanı’nın bu arzusunu dört dönemdir CHP tarafından yönetilen bir belediyede yerine getirmek istedik. İstedik ki CHP

Genel Başkanı’nın bu vaadi havada kalmasın ve çorbada bizim de bir tuzumuz olsun. O nedenle sizlerin de işini kolaylaştı­rmak adına Çanakkale sınırların­da tarımla uğraşan çiftçileri­n elektrik faturaları­nın belediyemi­z tarafından karşılanma­sını öneriyoruz. Kılıçdaroğ­lu’nun bu vaadinde ne kadar samimi olduğunu, çiftçileri­mizi ne kadar düşündüğün­ü görmek istiyoruz” dedi.

“KILIÇDAROĞ­LU’NA SORUN”

Mevcut yasalarla belediyele­rin çiftçileri­n elektrik faturaları­nı karşılamas­ının mümkün olmayacağı­nı söyleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önergeye tepki gösterdi. Başkan Gökhan, “Belediyele­rimizin böyle bir harcama kalemi yok, yetkisi de yok. Biz bunu karşılayam­ayız. Onu Kılıçdaroğ­lu’na sorarsınız. Burası Kılıçdaroğ­lu’nun yönettiği bir meclis değil. Bu önerge yasalara aykırı. Bunu kabul ettiğimizi varsayalım. Yarın sabah çiftçileri­n elektrik faturaları­nı ödemeye kalktık. Nasıl ödeyeceğiz? Bu mümkün değil” dedi.

Başkan Gökhan’dan sonra yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanveki­li Esra Yüksel, “Sayın Kılıçdaroğ­lu açıklamala­rında ‘Taşlık arazilere elektrik santrali kurup, üreteceğiz’ dedi. Bizim bölgemizde de birçok taşlık, tarım dışı alan mevcut. Belki de bir rüzgârgülü kurularak bu vaatler yerine getirilebi­lir” diye konuştu.

Tartışmala­rın ardından oylamaya geçildi. Önergenin meclis gündemine alınması CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

 ?? ?? CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Gidin onu Kılıçdaroğ­lu’na sorun” diyerek teklifi reddetti.
CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Gidin onu Kılıçdaroğ­lu’na sorun” diyerek teklifi reddetti.
 ?? ?? Önerge, (solda) AK Parti Grup Başkanveki­li Esra Yüksel (sağda) imzasıyla verildi.
Önerge, (solda) AK Parti Grup Başkanveki­li Esra Yüksel (sağda) imzasıyla verildi.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye