Sabah

SİZ ŞAKA MI YAPIYORSUN­UZ!

(BMBUBTBSBZ EB HàO TàSFO 'BUJI 5FSJN EÚOFNJ EàO SFTNFO TPOB FSEJ

- (GLW|r: <DVHPLQ <,/',5,0 Tasarım: 5HFHS *h1*g5

BEŞIKTAŞ, F.Bahçe ve G.Saray’ın üçünün birden sezon devam ederken teknik direktör değişikliğ­ine gitmesi, Trabzonspo­r’un şampiyon olduğu 197576 sezonunda yaşanmıştı. Terim’in ayrılığı sonrası 46 yıl sonra tarih tekerrür etti. Beşiktaş, Sergen Yalçın’la 3 Aralık’ta Kasımpaşa ile oynanan ve 1-1 biten 15. hafta mücadelesi­nden 6 gün sonra vedalaştı. Kanarya, Vitor Pereira ile 20 Aralık’ta yol

larını ayırdı.

■ Pro Lisans sahibi olan Torrent 4-2-3-1 oyun sistemini tercih ediyor.

■ Guardiola ile 521 maça çıktı. 2007’de Guardiola’nın ekibine katılmadan önce ve 2018’de ayrıldıkta­n sonra teknik adam olarak 86 karşılaşma yönetti. (44 G-29 M-13 B)

■ Barcelona’nın 2008-2012 yılları arasındaki 13 kupalı muhteşem döneminde de Guardiola’nın yardımcısı­ydı.

■ 59 yaşındaki hoca, Kasım 2020’den bu yana herhangi bir takımda görev yapmıyor.

Aslan da Fatih Terim’i

Burak Elmas’ın, Fatih Terim’den bir takım taleple ri olması doğal dır. Takımın iyi çalış madığı, oyuncuları­n fiziksel olarak yeter siz kaldığı, sezona iyi başlayan oyuncula rın da performans olarak geriye gittiği tartışılıy­or du. Terim’in, Avrupa’da ‘Kompakt futbol’ anlayı şına göre planladığı oyun düzeninde Galatasara­ylı oyuncular başarılı olup, gruptan namağlup lider çıktılar. Ama o oyuncular, ligde takımı yukarı taşı yamadılar. Terim’in de Avrupa’daki oyun anlayışını ısrarla lige yansıtmama­sı büyük başarısızl­ığı ortaya çıkardı. Yönetim, Terim’e destek olsun diye Florya’ya kişiler atadı ama Terim hepsini yolladı… En son Burak Elmas, takımın fiziksel gücünü yukarı çekmek adına birçok ismi önerdi, kabul görmedi, Domenec Torrent ismi, Terim’e önerildi ama yine olmadı. Başkan Elmas, Terim’e Sportif AŞ’de görev yapmasını önerdi ama Terim ‘Ben oralarda olmayı istemem, saha da olmak isterim’ diyerek teklife sıcak bakma dı. Başkana, Terim’in, ‘Sportif AŞ’de çalışırım ama bugünkü maaşımı isterim’ deyip deme diğini sordum, hocanın para konuşmadığ­ını söyle di. 10 gündür Terim ile Burak Elmas konuş muyorlardı. Terim, pazar günü Başkan Elmas’ın telefonlar­ını açmadı, mesajların­a cevap ver medi. Dün sabah yapılan telefon görüş mesinden sonra bir araya geldiler. Başkan, Terim’e artık birlikte çalışmaya caklarını iletti ve yollar ayrıldı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye