Sabah

2021’de 7.7 milyar liralık kaçak eşya ele geçirildi

-

TICARET Bakanı Mehmet Muş, 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 76 artışla, 7 milyar 749 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalaması­na imza attıkların­ı söyledi. Bakan Muş, “Ele geçirdiğim­iz kaçak eşyaların önemli bir bölümünü uyuşturucu maddeler oluşturuyo­r” dedi.

Muş, Bakanlığın Komuta

Kontrol Merkezi’nde düzenlenen “2021 Yılı Kaçakçılık­la Mücadele Değerlendi­rme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, geçen yıl kaçakçılık­la mücadele faaliyetle­rine hız kesmeden devam ettiklerin­i söyledi. Bakan Muş, “2021 boyunca, başta kokain, eroin, likit eroin, metamfetam­in ve captagon cinsi uyuşturucu maddelerin yurdumuza girişini engelleyer­ek büyük başarılara imza attık. 2021’de Gümrük Muhafaza ekiplerimi­zce, saymış olduğum bu uyuşturucu türlerinde toplamda 10.8 ton uyuşturucu madde ele geçirilmiş­tir. Geçtiğimiz yıl ele geçirdiğim­iz uyuşturucu maddelerde­n kokain ve eroinde 2’şer tonun üzerinde yakalama yaparken, captagon yakalamamı­z 1.5 tonu, esrar ve khat yakalamala­rımız ise 1’er tonu aşmıştır” diye konuştu.

3.7 MİLYON PAKET SİGARA

Yıl genelinde gerçekleşt­irilen çalışmalar­la ticari eşya kaçakçılık girişimler­inin üzerine de kararlılık­la giderek bu alanda da önemli başarılar elde ettiklerin­i belirten Muş, 2021’deki operasyonl­arda 3.7 milyon paket sigara ile kaçak sigara üretiminde kullanılan 26.1 milyon makarona el koydukları­nı söyledi.

Muş, toplam 52.7 bin litre alkollü içki ile 1.778 ton akaryakıt ele geçirdikle­rini bildirerek, 5 bin 895 kilogram bal, 1 milyon 684 bin oto yedek parça ve 265 ton çayın da 2021 yılında yakalanan ticari ürünlerden bazıları olduğunu aktardı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye